Castelló iniciarà este Nadal la millora de les instal·lacions del CEIP Enric Soler i Godes amb una inversió de 96.000 euros

Guardar

Ple de novembre de l'Ajuntament de Castelló
Ple de novembre de l'Ajuntament de Castelló

Aquest matí s'ha celebrat en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Castelló la sessió corresponent al ple ordinari de novembre, presidit per l'alcaldessa, Begoña Carrasco. Previ a la celebració del ple s'ha guardat un minut de silenci a la porta del consistori en record de l'última dona assassinada a les mans de la seua parella, una jove d'Oriola de 15 anys.

Dins d'aquest, la regidora d'Educació, María España, ha intervingut en el debat de la moció del Grup Municipal Socialista, amb esmena del Grup Municipal Compromís sobre la realització de les infraestructures educatives necessàries a la ciutat de Castelló. Una moció que no ha sigut aprovada finalment.

Així, la regidora ha anunciat en la seua intervenció que “este Nadal s'iniciarà la millora de les instal·lacions del CEIP Enric Soler i Godes amb una inversió de 96.000 euros. Unes obres que aniran destinades a reformar banys tant d'alumnat com per a docents, pel fet que es troben en molt mal estat en l'actualitat després d'anys d'abandó”.

“El pròxim 4 de desembre acaba la presentació d'ofertes, per la qual cosa segurament podran ser començats al llarg del període de vacances de Nadal”, ha apuntat.

A més, España ha assegurat que “és ara, amb este govern, quan s'està acabant amb els problemes de salubritat en el CEIP Exèrcit, realitzant les accions necessàries en la façana i dins del centre”.

L'edil ha afegit que “des del govern continuem treballant en el desenvolupament de noves obres per als nostres col·legis com les del CEIP Jaume I, que tenia un mur amb amenaça de solsida i que inutilitzava una eixida d'emergència, un problema que l'anterior govern va ignorar durant molt de temps”.

“Ara, amb el govern que lidera l'alcaldessa Begoña Carrasco estos problemes s'han resolt en el col·legi i ja s'ha informat la comunitat educativa de l'adquisició dels terrenys per a la construcció del qual serà el nou aparcament davant el col·legi, una altra de les grans reivindicacions de la comunitat educativa d'este centre”, ha ressaltat.

Moció pel 25N

També en la sessió de hui ha tirat avant una moció amb el suport dels grups del PP, Compromís i PSOE pel 25N i per a visibilitzar el compromís contra la violència masclista, després de desestimar una esmena a la totalitat de VOX.

En el text aprovat s'acorda “instar el Govern d'Espanya a renovar el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere incloent noves formes de violència com la digital, les violències sexuals i treballar a favor de l'eliminació de la prostitució”.

També es compromet el consistori “a través de la FEMP a continuar millorant la coordinació entre institucions implicades en la lluita contra la violència de gènere per a assegurar que les víctimes reben suport integral i a redoblar esforços en la formació contínua de professionals que intervenen en la protecció de les víctimes”, entre els seus principals punts.

Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Un altre dels punts de l'ordre del dia ha sigut el que té a veure amb l'aprovació de la pròrroga en la vigència del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) 2016-2024. Una ampliació per 15 mesos, des del 31 de desembre de 2024 al 30 de juny de 2026 .

El regidor de Mobilitat, Cristian Ramírez, ha explicat que “el PMUS és un document estratègic que té com a objectiu millorar la mobilitat urbana mitjançant la implantació de formes de desplaçaments més sostenibles (a peu, bicicleta i transport públic) en un municipi. I estos plans contenen un diagnòstic de la situació actual de la mobilitat a la ciutat, identifiquen objectius i metes específiques i proposen mesures concretes per a aconseguir-los. A més, inclouen un sistema d'avaluació i seguiment dels resultats obtinguts”.

Ramírez ha justificat l'aprovació d'esta pròrroga, ja que “tècnicament s'ha considerat que en este moment les dades que es poden arreplegar no són objectius. La situació actual de Castelló, amb les obres de ZBE en marxa, impliquen que una gran part de la ciutat no anava a aportar unes dades realistes i d'ací el fer esta xicoteta ampliació que permeta realitzar un estudi representatiu i creïble per a elaborar un nou PMUS una vegada finalitzades estes obres”.

El regidor també ha posat en valor “el grandíssim treball que realitza l'equip tècnic de la secció de mobilitat”, al mateix temps que ha assegurat que “aquest equip de govern continuarà apostant per millorar les infraestructures i reforçant el transport públic per a fer-lo eficaç i eficient i que siga una alternativa real al transport privat, en definitiva, volem el millor Pla de Mobilitat Urbana Sostenible Possible”.

Avanç de la transparència

El ple ha inclòs en el seu despatx extraordinari una moció, que ha sigut aprovada, sobre l'avanç de la transparència a l'Ajuntament de Castelló, proposta pel grup de Compromís i que ha comptat amb una esmena del grup del Partit Popular.

El regidor de Modernització, Paco Cabañero ha comentat que “continuarem continuar avançant i millorant en el nivell de transparència de l'Ajuntament, com hem fet des que arribem al govern, partint d'un 33% de transparència de l'anterior govern i deixant-lo en estos moments en el 83%”.

D'aquesta manera s'ha referit al regidor a l'última valoració va realitzar el segell “Infoparticipa”, que impulsa l'Observatori de Governança, Transparència i Responsabilitat Social Corporativa de la universitat CEU Cardenal Herrera en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona.

El text de la moció inclou fins a tres acords: el de recuperar la publicació en la web municipal tant dels acords de govern i plenaris, com el seguiment del seu compliment d'una forma més àgil i visual. Instar l'òrgan municipal competent a penjar en la web els convenis que signa l'Ajuntament de Castelló de la Plana amb associacions i institucions perquè puguen ser consultats per la ciutadania.

I en tercer i últim lloc, instar l'òrgan municipal competent a ampliar l'actual Panell de Govern Obert amb nous gràfics que informen sobre els serveis d'Atenció a la Ciutadania.

Finalment s'han aprovat per unanimitat dues declaracions institucionals. La primera pel Dia Internacional de la Salut Mental i la segona per a la dotació de més recursos humans en l'oficina d'estrangeria de Castelló i perseguir les màfies.

Atenció presencial sense cita prèvia en 2025

Dins de l'ordre del dia també es trobava una moció del grup socialista en relació a l'atenció presencial sense cita prèvia per a majors de 65 anys. Una iniciativa que finalment ha sigut retirada, després de posar-se ja en marxa esta mateixa setmana.

En este sentit, el portaveu de l'equip de govern, Vicent Sales ha anunciat després de la celebració del ple “l'eliminació de la cita prèvia per a l'atenció ciutadana a l'Ajuntament de Castelló a partir de 2025 per a totes les edats”.

Sales ha confirmat que “l'Ajuntament de Castelló recuperarà l'atenció presencial al ciutadà sense necessitat de cita prèvia des de 2025. Alguna cosa que ja està podent gaudir els veïns majors de 65 anys des de dilluns passat i amb una gran resposta per part de la ciutadania”.

“Serà a partir del mediats del mes de gener quan esta opció presencial s'estendrà també, de manera paral·lela a la cita prèvia sol·licitada de manera telemàtica, a la resta de les tinences d'alcaldia”, ha explicat.

Per a l'edil, “gràcies a esta iniciativa aconseguim millorar un servei públic de proximitat, acostant l'Ajuntament a la ciutadania i descongestionant l'atenció que prestem als nostres veïns, que podran resoldre els seus tràmits de manera més ràpida”.

Destacats