Castelló instal·la tres nous radars fixos de control de velocitat

Es troben en tres ubicacions de la ciutat que han concentrat més accidents per excés de velocitat

Castelló instal·la tres nous radars fixos de control de velocitat

Castelló de la Plana ha instal·lat tres radars fixos de control de velocitat en tres zones de la ciutat en les quals s’ha registrat una major concentració d’accidents. Així ho ha anunciat l’Ajuntament de Castelló, que ha assenyalat que aquests s’activaran en les pròximes setmanes.

La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha explicat que es tracta d’una mesura de millora de la seguretat viària i de protecció dels usuaris i usuàries de la via pública. Els tres punts de control de la velocitat s’han instal·lat d’acord amb el diagnòstic d’accidentalitat realitzat en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat Viària de Castelló (PMUS), així com amb les dades de sinistralitat viària sobre trams de concentració d’accidents amb l’excés de velocitat com a causa principal facilitats per la Policia Local de Castelló.

On estan els nous radars de Castelló?

Els nous radars de Castelló de la Plana s’han instal·lat en la Ronda Nord, a l’eixida del túnel de l’avinguda Lidón en sentit sud; en la Ronda Sud, a l’altura del túnel en direcció a l’avinguda València; i en l’avinguda València, direcció centre ciutat i abans de la rotonda CS-22.

Segons ha especificat l’Ajuntament, aquests radars tenen capacitat de mesurar tots dos sentits de la circulació i les ubicacions i límits de velocitat estaran perfectament senyalitzats.

Així mateix, el consistori ha aclarit que, malgrat que ja estan instal·lats i degudament senyalitzats, entraran en funcionament en les pròximes setmanes. “Hem optat per mantenir un període previ sense activar perquè la ciutadania s’habitue i conega la mesura. En les pròximes setmanes informarem de la data d’activació dels controls”, ha destacat Jorge Ribes, regidor de Mobilitat Sostenible.

“És un objectiu prioritari la millora de la seguretat viària a la ciutat de Castelló i especialment la protecció de totes les persones usuàries de la via i, amb aquests tres punts fixos que estan perfectament senyalitzats, es busca posar solució a una realitat que va quedar plasmada en el PMUS i és que en els últims anys els punts de concentració d’accidents s’han registrat en la Ronda de Circumval·lació i en els principals accessos perifèrics de la ciutat”, ha afegit l’edil.

De fet, segons dades de l’àrea de Seguretat Pública i Emergències, entre 2014 i 2020, s’han registrat 27 sinistres en les zones en les quals s’han instal·lat els punts de control en els quals la causa principal ha sigut l’excés de velocitat. “Amb aquests punts es persegueix augmentar el respecte dels límits de velocitat establits just en aquelles zones en les quals s’ha constatat concentració de sinistres per aqueix motiu”, ha apuntat Ribes.

Segons ha informat l’ajuntament, l’adjudicació per a la contractació del subministrament i instal·lació d’aquests radars s’ha realitzat per un import de 83.649,64 euros, IVA inclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari