Castelló intensifica la lluita contra els mosquits en tota la franja costanera del Grau

"Es realitzen tractaments en zones de vegetació i en embornals utilitzant larvicides i tècniques que han demostrat ser eficaces en la reducció de la presència de mosquits", ha explicat el regidor de Salut Pública, Luciano Ferrer

Guardar

Tractament contra els mosquits en la franja costera del Grau de Castelló
Tractament contra els mosquits en la franja costera del Grau de Castelló

L'Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Salut Pública, potència els tractaments per a evitar la proliferació de mosquits en la franja costanera del Grau. Així, estes actuacions tenen l'objectiu de controlar el nombre de mosquits en esta zona, especialment a causa de la proximitat de la celebració de Sant Joan diumenge que ve. Luciano Ferrer, regidor responsable de l'àrea, ha assenyalat que "este tractament, que es realitza de manera puntual i preventiva, és especialment important en la zona de les platges i amb motiu de la gran afluència de persones que s'espera durant la celebració de la nit de Sant Joan".

Ferrer ha assenyalat que "el tractament consistix en l'aplicació d'adulticides en zones de vegetació i larvicides en embornals, utilitzant un sistema que ha demostrat ser eficaç en la reducció de la presència de mosquits".

"Continuem amb el nostre pla de xoc contra els mosquits en el qual hem treballat des de l'any passat i que està donant grans resultats. Este tractament és una mesura més dins de la nostra estratègia per a garantir la comoditat i la salut dels nostres ciutadans i visitants durant la temporada estival", ha conclòs.

També cal destacar que recentment s'ha engegat a Castelló la Tècnica del Mosquit Estèril (TIE). Este sistema s'ha engegat en col·laboració amb la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i consistix en la cria de mosquits que, després de ser esterilitzats mitjançant irradiació, són alliberats. Està tècnica està sent aplicada en els parcs Ribalta, Sensal, la Panderola, Rafalafena i Geòleg José Royo.

En cadascuna d'estes zones es realitzarà l'alliberament de més de 2.000 mascles estèrils per hectàrea i setmana. D'esta manera, els mascles estèrils fecunden a les femelles i s'aconseguix frenar la proliferació de més cries d'estos molestos insectes, ja que els ous no arriben mai a desenvolupar-se, impedint el creixement de la població de mosquits.

A esta mesura se sumen unes altres del mateix Ajuntament com la recent aprovació per part de la Junta de Govern Local del nou contracte per al Servei de Control de les poblacions de mosquits, que supera en més del doble la de l'anterior govern, passant de 40.000 a 90.000 euros anuals per a reduir el nombre de mosquits.

Destacats