Castelló invertirà 2,65 milions d'euros en nous projectes i aplicacions per a dinamitzar el turisme

Esta iniciativa té l'objectiu de "millorar la gestió de les destinacions i la competitivitat de les empreses turístiques", segons ha explicat el portaveu Vicent Sales

Guardar

Vicent Sales, el portaveu del govern de l'Ajuntament de Castelló, en roda de premsa
Vicent Sales, el portaveu del govern de l'Ajuntament de Castelló, en roda de premsa

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat les bases reguladores per a la concessió d'ajudes europees destinades a desplegar plataformes tecnològiques i solucions digitals en les destinacions de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb el projecte denominat "Desplegament de Plataformes i Solucions Digitals a Castelló".

Així, el portaveu del Govern municipal, Vicent Sales, ha explicat que "este projecte té per objectiu accelerar l'adquisició de noves tecnologies digitals per a la millora de la gestió de les destinacions i la competitivitat de les empreses turístiques, així com impulsar estructures de col·laboració entre administracions públiques a través de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents i per a això s'opta a unes ajudes que ascendixen a 2.650.000 euros, finançats íntegrament per fons europeus".

D'aquesta manera, Sales ha avançat que "des de l'Ajuntament de Castelló es posen en marxa iniciatives que tenen a veure amb la utilització d'aplicacions; digitalització d'espais públics, gestió de platges; utilització de la intel·ligència artificial per a oferir millors continguts, més personalitzats, millorant l'experiència del turista o eines per a l'anàlisi de dades de tota classe".

El regidor ha explicat que el projecte implica "el desenvolupament d'activitats innovadores en matèria turística permetrà millorar l'experiència turística, enfortir l'oferta del municipi, generar sinergies entre els actors involucrats i repercutir en beneficis socioeconòmics per al teixit econòmic i la ciutadania".

A més, el regidor ha comentat que "la iniciativa es desenvolupa en una xarxa de col·laboració amb altres entitats com són l'Ajuntament de Valladolid, que implementa una eina per al mesurament de la petjada de carboni del turisme; l'Ajuntament de Gandia, que aporta al conjunt un mòdul d'impacte d'esdeveniments o la Diputació de Castelló, amb qui s'impulsarà un mòdul per a la gestió de platges".

Per al portaveu "associar-nos en xarxa amb un altre municipis o administracions permet augmentar les possibilitats d'accedir a estos fons europeus, a causa d'este esperit col·laboratiu i, d'altra banda, les diferents parts s'aprofiten mútuament dels projectes dels participants".

"Esperem poder comptar amb esta important quantitat de 2.650.000 euros per a poder digitalitzar tota l'oferta turística de la ciutat tant a escala gastronòmica, com a rutes turístiques, estats i serveis de les platges, aparcaments i molts altres aspectes".

Targeta ciutadana

Un altre dels assumptes que ha sigut aprovat este matí ha sigut l'aprovació de l'expedient per a contractar la renovació de la cessió del dret d'ús i la implantació i desenvolupament de noves funcionalitats de la solució targeta ciutadana de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, amb un pressupost màxim per als 2 anys de durada del contracte de 164.560,00 euros, a raó de 82.280,00 euros a l'any (68.000,00 euros/any, més 14.280,00 euros en concepte d'IVA).

Sales ha recordat que "des de l'engegada d'este servei s'han anat implementant diferents funcionalitats com els serveis inclosos són autobús amb títols generals, biblioteca municipal i el servei Bicicas. I està previst que cap a finals d'any s'incorpore l'autobús amb els títols subvencionats per l'ajuntament. I ben aviat s'incorporarà a l'app la consulta i renovació de prestem i reserves en la biblioteca municipal".

Ixes també ha apuntat que "el dia de hui hi ha un total de 1337 targetes ciutadanes físiques actives i 402 targetes en la seua versió virtual".

Subvencions de cultura

També ha passat per la JGL l'aprovació d'una sèrie de subvencions destinades al foment de projectes de desenvolupament i foment de la Cultura que realitzen les associacions culturals durant el període comprés entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2024, amb un pressupost màxim de 70.000 euros.

Millora del conveni amb Càrites

Vicent Sales també ha comentat que entre els acords de la Junta Local de Govern de hui es troba "l'aprovació del nou conveni amb Càrites per al projecte denominat 'Programa de Transeünts i persones sense llar: Atenció i acompanyament a persones sense llar' per a l'exercici 2024, que té com a objectiu general servir de recurs social de recolze en l'"acompanyament" als processos de desenvolupament personal de les persones en situació d'exclusió social més greu, i millorar la qualitat de vida d'aquelles persones que no puguen accedir a un procés de promoció social i desenvolupament personal".

Sales ha recordat així mateix que "el projecte es desenvoluparà en el local de l'entitat situat en el carrer Germanías, 4, de Castelló de la Plana, i en els espais municipals del Centre de la Mare de Déu de Lledó, situat en l'Av. Riu Sec, d'esta ciutat. Abastant les accions com: servei d'acolliment i acompanyament de Càrites Diocesana de Sogorb-Castelló (SAA), el menjador social, el Centre d'Acolliment Mare de "Deu del Lledó" (que inclou allotjament en l'alberg, manutenció, higiene, roba i calçat bàsic d'emergència, tallers: habilitats socials, valors, temps lliure, etc. i atenció a les necessitats individuals), dispositiu d'atenció nocturna, dutxes i bugaderia".

El regidor ha posat l'accent que "les persones destinatàries d'este projecte són persones en situació de greu exclusió social, empadronades o no en el municipi, especialment persones sense llar, que acudixen bé a la seu de Càrites Diocesana de Sogorb-Castelló en el municipi o bé als diferents Centres Municipals de Serveis Socials d'este Ajuntament, amb la pretensió de millorar la seua qualitat de vida i establir un vincle que permeta una relació d'ajuda i intervenció social adequada".

Ixes també ha recordat que este conveni "s'ha vist incrementat per part de l'actual equip de govern, passant de tindre 574.500 euros l'any passat a 600.000 euros, de manera que Càrites puga disposar de més recursos per a dur a terme una labor assistencial bàsica i essencial per a milers d'usuaris cada any".

Destacats