Castelló tix aliances en el Pacte de Milà per enfortir amb experiències internacionals el Pla de Reactivació Agrària

Castelló tix aliances en el Pacte de Milà per enfortir amb experiències internacionals el Pla de Reactivació Agrària
24/10/2021 -

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló està teixint aliances mitjançant el Protocol Internacional de Polítiques Alimentàries Urbanes del Pacte de Milà, signat en 2015 i que inclou a més de 200 ciutats de tot el món, una xarxa internacional per compartir polítiques que avancen en un sistema agroalimentari sostenible i saludable. La regidoria va compartir en el 7é Fòrum del Pacte celebrat a Barcelona experiències exitoses i fallides per propiciar el relleu generacional al camp, facilitar l’accés al sòl i garantir preus justos.

Castelló forma part des de gener de 2021 del Protocol del Pacte de Milà per la Política Alimentària, un fòrum internacional del qual formen part més de 200 ciutats de tot el món, incloses algunes com Barcelona, París, Sao Paulo o Pequín, amb l’objectiu de promoure una xarxa de coneixement en els municipis per a impulsar sistemes alimentaris sostenibles que garantisquen aliments sans i accessibles a tota la població, conserven la biodiversitat i reduïsquen el desaprofitament d’aliments.

L’Ajuntament de Castelló treballa en un Pla de Reactivació Agrària que persegueix oferir els coneixements suficients per a facilitar la incorporació al sector primari, generar un punt d’atenció dels serveis agraris per a les persones llauradores, facilitar l’accés a la terra amb sistemes d’arrendament o cessió i augmentar els preus i l’accés del consumidor al producte de proximitat. Els cursos sobre compostatge, emprenedoria agrari, citricultura ecològica, la bonificació de les finques en producció i la recuperació de l’atenció en la Cambra Agrària Municipal són mesures ja en marxa per assolir eixos objectius. Durant el 7é Fòrum del Pacte de Milà, la regidoria de Transició Ecològica va poder contrastar eixe full de ruta amb les experiències de moltes altres ciutats.

«L’agricultura agroecològica i de proximitat ha de ser motor de recuperació de l’economia i, al mateix temps, barrera enfront de l’agreujament del canvi climàtic, ja que el nostre paisatge agrari és la principal eina d’absorció de CO₂ del terme», explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Les polítiques de la Regidoria de Transició Ecològica van en la línia dels objectius del Pacte de Milà, amb mesures que preveuen reactivar l’agricultura periurbana a través d’un nou Pla General que protegeix 2.000 hectàrees de sòl agrari del cinturó verd i dinamitzant el banc de terres; i impulsant plans de formació en el sector i punts de venda directa que eviten als intermediaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari