Castelló potència el seu model urbà sostenible amb 5 assortidors per a vehicles elèctrics

Castelló potència el seu model urbà sostenible amb 5 assortidors per a vehicles elèctrics
13/05/2021 -

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat en Junta de Govern Local l’adjudicació del projecte cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per a instal·lar cinc punts de recàrrega de vehicles elèctrics en diferents zones de la ciutat. L’empresa Hemag S.A s’encarregarà del muntatge d’aquests assortidors. L’operació compta amb un pressupost d’adjudicació de 102.793,9 euros i un termini d’execució de dos mesos des de la signatura del contracte.

Amb aquest projecte Castelló reforça el seu model urbà sostenible, potenciant l’ús de la mobilitat de baixes emissions en facilitar l’accés a la recàrrega d’aquestos cotxes.

Els punts de recàrrega s’emplaçaran al carrer Riu de la Plata, enfront de l’estació de tren; en la travessia Benifassar (zona de l’Hospital General); carrer Gaibiel; tinença d’Alcaldia del Grau i a la cantonada del carrer Riu Sella amb avinguda Chatellerault, a l’altura del Palau de la Festa. L’assortidor situat en la zona de l’estació d’Adif serà un punt ràpid, que permetrà la recàrrega en mitja hora. Els altres quatre seran semi ràpids, per la qual cosa serà necessari deixar estacionat el vehicle durant un espai més llarg de temps.

“Aquesta actuació forma part d’una operació de més de 2,4 milions d’euros inclosa en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) i que té com a objectiu la millora de l’eficiència energètica a la ciutat”, ha destacat l’alcaldessa, Amparo Marco.

A més dels punts de recàrrega, s’ha renovat ja gràcies al finançament d’Europa la flota municipal de vehicles –amb 19 nous turismes, furgonetes i ciclomotors 100% elèctrics i de baixes emissions que evitaran 25 tones de CO₂ a l’any- i s’han substituït amb tecnologia LED 1.400 punts de l’enllumenat públic de Castelló, que reduiran en 66.000 euros a l’any la factura elèctrica municipal.

Aquesta macro operació d’eficiència energètica és una de les dotze actuacions que perfilen l’EDUSI Castelló, que injectarà en la capital de la Plana fins a l’any 2022 un total de 20,2 milions d’euros cofinançats per FEDER per a materialitzar projectes d’impacte social, ambiental i innovador.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari