Castelló pretén portar les gaiates a altres províncies espanyoles

Així ho va afirmar la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Castelló, Arantxa Miralles, la setmana passada en una reunió amb el sector turístic

Guardar

forum proximitat
forum proximitat
La setmana passada es va celebrar un nou Fòrum de Proximitat de la mà de Castelló Extra i À Punt a l'hotel NH Mindoro. Allí, nombrosos experts i professionals que es dediquen al sector turístic es van asseure per a debatre sobre els punts forts i febles del turisme a Castelló, així com les futures propostes per a millorar els números collits i la qualitat oferida. Una de les declaracions que més va ressaltar durant la ponència va ser la de la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Castelló, Arantxa Miralles, qui va afirmar que el consistori té fixat com a objectiu transportar les gaiates fora del territori castellonenc i, a llarg termini, fora d'Espanya: “La gaiata no la podem veure en altres llocs, no és com les falles que es veuen en altres municipis valencians i fins i tot a França o Alemanya, i volem fer el mateix. Nosaltres no tenim artistes fallers que es dediquen a la creació exclusiva de gaiates, ho fem per passió fora del nostre horari laboral i volem ressaltar-ho”.Un altre punt clau per a l'Ajuntament és el turisme de congressos, conegut també com a turisme mice. “El turisme de congressos serà el nostre punt fort, ens hem presentat a congrés sostenible i anem a Mallorca a conéixer si serem els banderers. Es tracta d'un congrés internacional que ens posarà en una situació altament competitiva i estem entre els 3 finalistes. A més, tenim altres programats com el de les penyes albinegres o el dels electricistes”, afirma la regidora de Turisme.

Accions futures

Castelló prepara ‘la ruta del carajillo’ com a estratègia per a atraure turisme. Aquesta promoció de la gastronomia pretén arribar a molts turistes, en tractar-se d'un producte local a la talla de l'esmorzar popular. A més, per a obrir les platges, el consistori està organitzant una concentració de cometes per a omplir el cel de color. “També volem promocionar el turisme esportiu. La nostra fi és la desestacionalització perquè la província es conega més del que es coneix actualment. Si en 4 anys ho aconseguim, guanyarem tots”, afegeix Miralles.

Finalista a Capital Gastronòmica d'España

Castelló no va poder emportar-se el títol a Capital Gastronòmica d'Espanya que va aconseguir Oviedo. No obstant això, es va posicionar entre les 4 finalistes de la mà d'Alacant i Antequera, la qual cosa va permetre eixir en tots els mitjans nacionals.L'edil de Turisme a Castelló va ressaltar els productes locals: “Tenim uns productes meravellosos que ens permeten la mar i la muntanya i els nostres hostalers poden fer plats espectaculars. La nostra gastronomia està arrelada a les festes, tradicions i cultura, i ho volem potenciar. A més, l'arròs és un producte molt característic de la Comunitat Valenciana i per això estem en el mes de l'arròs a Castelló. Pretenem posar en valor l'arròs a banda, tan clàssic en els pescadors de la zona del Grau, així com la paella amb pilotes”.El Fòrum de Proximitat va acollir a molts experts en matèria turística a l'hotel NH Mindoro de Castelló de la Plana, entre els quals van figurar: L'alcalde de Peníscola i vicepresident segon i diputat de Turisme de la Diputació de Castelló, Andrés Martínez; la presidenta de la Mancomunitat de l’Alt Palància, Jessica Miravete; el Cap de servei de producte Turisme Comunitat Valenciana, Joaquín Vilanova; la regidora de Turisme a l'Ajuntament de Castelló, Arantxa Miralles; el director general de Intur i membre de la Junta Directiva de HOSBEC, Iker Llano; i el vocal de Ashotur i president d'empresaris turístics de Peníscola, Francisco Ribera.
Destacats