Castelló proposa en el Hackathon el repte de dissenyar una eina de ciberseguretat que protegisca als centres educatius

Guardar

Hackathon
Hackathon

El regidor de Modernització a l'Ajuntament de Castelló, Paco Cabañero, ha anunciat el repte que proposa el consistori per als alumnes que participen enguany en una nova edició del Hackathon Castelló.

Es tracta del repte denominat 'Investiga i protegix el servidor del vostre centre', on els alumnes i alumnes participants hauran de protegir el servidor d'un centre educatiu de possibles ciberatacs. El repte consistix a identificar vulnerabilitats en la xarxa interna, implementar mesures de protecció i garantir que els sistemes siguen més resilients a futurs atacs.

Cal recordar que l'Ajuntament de Castelló treballa en col·laboració amb Xarxatec, l'Associació d'Empreses Tecnològiques de Castelló, que és l'organitzadora per nové any consecutiu l'esdeveniment de referència per al talent digital i la innovació. A mitjan febrer, el consistori de la capital va acollir la presentació de l'esdeveniment on van participar els regidors de Modernització i Educació, Francisco Cabañero i María España respectivament, al costat del president de Xarxatec, José Bort i el gerent Carlos Jaime.

Cabañero ha subratllat que “creiem molt interessant participar des del consistori amb aquest repte per a implicar, tant als més xicotets en els col·legis, com a l'alumnat dels instituts, perquè aprenguen i visquen l'experiència amb les aportacions de les noves tecnologies. I, d'aquesta manera, entendre la importància de la ciberseguretat, tant en les institucions, com en els seus propis centres educatius, així com a nivell personal”.

L'edil ha avançat el repte, en el marc dels preparatius de la novena edició del Hackathon Cambra Castelló, el concurs de programadors més important de la Comunitat Valenciana, en el qual ja hi ha 147 alumnes inscrits de col·legis i 145 FP i universitats, són cas 300 alumnes, més del doble que les xifres de l'any passat.

El concurs consta de dues categories, la primera de les quals va dirigida a alumnes de primària i secundària. La segona categoria comprén als alumnes d'FP, Batxillerat i Universitats.

Precisament, Cabañero ha explicat que repte que proposa el consistori va dirigida a alumnes de 3° i 4° ESO i Batxillerat i “consisteix a abordar la gestió de la ciberseguretat en una xarxa interna d'un institut”, avança.

“En el repte, els alumnes hauran de dissenyar, a través d'unes eines informàtiques, el control de la gestió de ciberseguretat per a previndre possibles atacs informàtics. Per a això hauran de fer-ho amb la creació de mecanismes de gestió de contrasenyes i accessos a la xarxa i en cas d'incórrer en una infracció de seguretat, haurà de mostrar un missatge de text en forma d'avís”, ha detallat l'edil.

Així doncs, Cabañero ha assenyalat que tots els col·legis i instituts interessats a participar en el repte podran inscriure's fins a finals del mes d'abril.

L'objectiu d'aquest esdeveniment és reunir ments joves i emprenedores per a desenvolupar solucions tecnològiques innovadores, fomentant la col·laboració entre estudiants i empreses de la província. La participació en aquest esdeveniment tecnològic no requerirà cap coneixement tècnic, ja que seran els mentors els qui estaran per a ajudar i guiar als participants.

Destacats