Castelló registra 17 positius dels 150 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

La consellera de Sanitat ha anunciat 150 contagis i 118 altes més per coronavirus a la Comunitat Valenciana

Guardar

barce
barce
Entre ahir i hui s'han registrat 150 casos positius, 24 morts i 118 altes hospitalàries més per coronavirus en la Comunitat Valenciana. Així ho ha anunciat aquest matí la consellera de Sanitat Pública i Salut Universal, Ana Barceló, que ha destacat que la regió es troba en una situació més esperançadora, encara que ha insistit que no vol aventurar-se a anunciar que està en l'altiplà de contagis.
Segons ha informat la titular de Sanitat, fins ara s'han donat 930 altes hospitalàries, de les quals 85 corresponen a Castelló, 284 a Alacant i 561 a València. Una xifra que ha anat creixent al llarg d'aquesta última setmana especialment i que la consellera ha celebrat, com també que 21.507 proves han donat negatiu.D'altra banda, la xifra de contagis ha augmentat en 150 persones, 17 d'elles a la província de Castelló, 46 a Alacant i 87 a València. Així, en el conjunt de la Comunitat Valenciana ara mateix 7.304 han donat positiu per COVID-19: 869 a Castelló, 2.673 a Alacant i 3.788 a València, més 4 casos no assignats a cap de les tres províncies per provenir d'altres comunitats autònomes.En concret, 1.188 són professionals de la sanitat, que segons ha desgranat Barceló es tracta de 158 persones a la província de Castelló, 511 a Alacant i 519 a València.
Quant als ingressos, la consellera ha assenyalat que hui dilluns ja hi ha 1.909 casos, és a dir, 8 més que ahir. 229 estan a Castelló (44 d'ells en l'UCI), 639 a Alacant (141 en l'UCI) i 1.041 a València (149 d'ells en l'UCI).En aquest sentit, en les UCI hi ha un total de 384 pacients, 3 dies més que el diumenge. A més, 352 llits d'aquestes unitats estan lliures i l'ocupació és del 63,52%.Respecte a les defuncions, hi ha 24 més que ahir, per la qual cosa la xifra total és de 637, 70 d'elles a Castelló, 269 a Alacant i 298 a València. D'aquestes persones, ha explicat Barceló, 166 eren usuaris i usuàries de residències de majors i 2 eren professionals sanitaris, a les famílies dels quals ha donat el condol.

Actualització de la situació en residències de majors

Després de sumar 3 nous centres des d'ahir, actualment hi ha 95 centres geriàtrics afectats pel coronavirus en la Comunitat Valenciana. 12 d'elles es troben a la província de Castelló, 26 en la d'Alacant i 60 en la de València i 11 d'elles estan intervingudes per la Conselleria de Sanitat (3 a Castelló, 4 a Alacant i 4 a València).Malauradament, 791 residents han donat positiu en aquests centres, així com 206 sanitaris, i 166 persones han mort. Barceló, en aquest sentit, ha declarat que el protocol de separació de pacients que han donat positiu per a traslladar-los a altres centres que actuen com a hospital s'estudiarà "cas per cas" i tenint en compte el diagnòstic clínic de cadascun d'ells.En relació amb aquesta situació, la consellera ha insistit que "les residències són fonamentals i, per això, cal protegir-les" i ha anunciat que l'objectiu de la Conselleria de Sanitat és que tant els i les residents com els professionals que els cuiden siguen prioritaris en la realització dels pròxims tests.

86.973 tests ràpids arriben a la Comunitat Valenciana

Ana Barceló també ha anunciat que al llarg d'aquest matí s'espera que arriben 86.973 tests ràpids de la partida que ha començat a repartir el Ministeri de Sanitat. Una xifra que la consellera ha valorat com a "insuficient" si s'han de fer a totes les persones quan comence el desconfinament.Per a la Conselleria de Sanitat, ha explicat Barceló, la prioritat està a fer aquests tests a sanitaris, sanitaris de les residències, usuaris de les residències de majors i agents dels cossos de seguretat de l'Estat. Aquesta vesprada hi haurà una reunió sobre aquest tema i en principi demà es detallarà més el seu ús i les pròximes partides, ja que Barceló també considera important que aquests tests es facen als treballadors i treballadores de les activitats essencials que continuen treballant i als qui vagen eixint progressivament de la quarantena per a tornar als seus llocs de treball si és que finalment es pren aquesta decisió. "Segons vegem que es produeix l'aixecament de les restriccions, veurem a quins grups donarem prioritat", ha avançat.
Destacats