El Pla de Majors de Castelló inclourà un servei personalitzat per a millorar la qualitat de vida dels majors de 65 anys

La regidora de Gent gran, Clara Adsuara, ha informat els membres del Consell Municipal de Majors sobre el treball de recerca que s'està duent a terme per part de voluntaris i experts per a impulsar este pla

Guardar

La regidora de Gent Gran, Clara Adsuara, participa en el Consell Municipal de Majors
La regidora de Gent Gran, Clara Adsuara, participa en el Consell Municipal de Majors

L'Ajuntament de Castelló treballa, a través de la Regidoria de Gent gran, en la instauració del primer Pla municipal per a persones majors. "En l'exercici 2024-2025 posarem en marxa el primer Pla Municipal per a persones majors que tindrà esta ciutat. En estos moments el projecte avança a bon ritme amb el treball de recerca per a detectar les necessitats reals dels castellonencs". Així ho ha assegurat la regidora de Gent gran, Clara Adsuara, als membres del Consell Municipal de Majors celebrat este dimarts en el Centre Sènior de Vida Activa i Saludable.

Adsuara, al costat del tècnic municipal de l'àrea, Ángel López, ha participat en la sessió ordinària d'este òrgan consultiu de participació en la qual s'ha adonat als seus membres del treball de recerca que s'està realitzant per part dels dos grups de treball d'aquest Consell Municipal i, paral·lelament, amb voluntaris i experts de la Universitat Jaume I a través d'enquestes a gent gran per a detectar les demandes d'este grup d'edat.

"Des de l'equip que lidera la nostra alcaldessa Begoña Carrasco ens vam comprometre a fer un Castelló de tots i per a tots i estem treballant en eixa línia per a involucrar a totes les associacions de majors amb la finalitat d'impulsar el primer Pla i fer partícips, a tots els nivells, a les persones que tinguen més de 65 anys que residisquen a Castelló", explica l'edil.

La regidora assegura que "estem fent un esforç enorme des de la regidoria, amb els tècnics municipals i de la mà d'experts i gent voluntària perquè este projecte siga viable, sostenible i s'adapte a les necessitats reals de Castelló".

Dins d'este Pla, la regidoria de Gent gran està treballant en el programa 'Castelló Acompanya', un servei personalitzat amb el qual volem millorar la situació de les persones majors de la nostra ciutat que se senten soles, per a atendre les seues necessitats i millorar la seua qualitat de vida". "A Castelló hi ha entorn de 5.000 persones majors de 75 anys que viuen soles i poden patir soledat no desitjada", recorda.

Un altre dels pilars en els quals se sosté este Pla és l'aposta del govern municipal per fomentar l'emprenedoria sènior. "Comptem amb persones jubilades que tenen una formació i que compartiran la seua experiència amb la gent gran, però els joves també ho faran, en la nostra obstinació per potenciar la intergeneracionalitat", afig.

Subvencions per a les associacions de majors

En la sessió també s'ha adonat de la concessió de subvencions per un import de 60.000 euros destinades a la trentena d'associacions de gent gran que hi ha a la ciutat de Castelló. Es tracta d'ajudes dirigides a les activitats i al manteniment dels centres de majors.

"Cada entitat tindrà fins a 1.666,66 euros perquè puguen realitzar activitats en la nostra aposta per l'envelliment actiu", assenyala l'edil.

Activitats diverses

"Des que entrem en el govern hem inclòs en l'agenda municipal a la gent sènior perquè esta és una ciutat amiga dels majors", assegura Clara Adsuara.

En este sentit, la regidora ha detallat les actuacions dirigides als majors des de començaments de l'any. "Més de 680 persones han participat en les més de 60 activitats del Centre de Vida Activa i Saludable, a més de les activitats espontànies, tallers de tecnologia, de cuina de mercat, grups de teatre, conferències o visites culturals".

"Estem molt satisfets amb la resposta dels nostres majors que s'han implicat en cadascun dels projectes que hem impulsat enguany com el primer Congrés de Majors de Castelló amb més de 200 persones i amb ponents arribats de diferents punts d'Espanya; la final provincial dels Jocs per a Adults Majors amb més de 1.000 participants o la celebració de les noces d'or de 52 parelles de castellonenques", resumix.

Destacats