Castelló treballa en una marca turística pròpia de la mà de la Generalitat

Carrasco i Montes mantenen una reunió de treball per a perfilar detalls de diferents projectes a la ciutat

Guardar

Carrasco en la reunió amb la consellera Nuria Montes
Carrasco en la reunió amb la consellera Nuria Montes

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha rebut este matí a la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, a l'Ajuntament de Castelló, amb la qual ha mantingut una reunió de treball este migdia. En la trobada, que ha tractat diferents aspectes de la competència d'esta conselleria, ha sigut present la regidora de Turisme, Arantxa Miralles.

Carrasco i Montes han atés prèviament la premsa per a informar sobre el contingut de la reunió. En este sentit i en primer lloc, l'alcaldessa ha avançat que “volem que Castelló es convertisca en una marca turística de referència, perquè en estos moments no la tenim i estem treballant mà a mà amb la Conselleria perquè Castelló tinga la seua marca i la seua estratègia pròpia”.

Per part seua, la consellera Montes ha apuntat respecte a la consecució d'una marca turística per a la ciutat que “hem de definir exactament quins són els criteris que ha de tindre una marca turística i Castelló també haurà de fer el seu treball d'adaptació a estos criteris per a aconseguir l'objectiu comú”.

La primera edil ha avançat també que “no volem ser només una escala si no volem ser una destinació turística de referència, així que també li presentarem a la consellera tots els nostres projectes turístics, com per exemple, la reforma de l'avinguda Ferrandis Salvador que millorarà destacablement l'aspecte de les nostres platges i del nostre districte marítim”.

També s'ha referit a “l'estratègia de destinació turística intel·ligent, ja que ens hem presentat a unes subvencions de la Unió Europea per a digitalitzar turísticament la nostra ciutat”.

Hub Tecnològic

Un altre dels assumptes a tractar ha sigut la posada en marxa “del hub tecnològic que també estem treballant amb el Port, perquè s'establisca la nostra ciutat per a portar empreses tecnològiques de referència a nivell mundial, convertir-nos en un hub de referència i en un destí també de referència”.

“Per a totes eixes empreses que busquen una seu que tinga qualitat de vida, no trobaran un lloc millor per a establir-se que la nostra ciutat que Castelló”, ha assegurat la màxima autoritat municipal.

Edifici de Correus

En referència a altres projectes també ha esmentat l'edifici de Correus “que porta molt temps tancat, i la intenció tant de la conselleria com de l'Ajuntament de Castelló és que eixe edifici òbriga com més prompte millor les seues portes i que tinga un ús ciutadà”.

“És un edifici molt emblemàtic, té un gran valor patrimonial i volem que els ciutadans tornen a recuperar l'edifici de correus amb eixe ús ciutadà que l'anterior govern tant a l'Ajuntament com en la Generalitat van perdre i va tancar les seues portes correu-vos i després l'anaven a destinar a despatxos”, ha recordat.

“Volem que eixe edifici siga per a la ciutadania i que el puguen usar i gaudir els castellonencs”, ha insistit l'alcaldessa.

En relació també a l'edifici de Correus, Nuria Montes ha avançat que “possiblement en dies o setmanes les obres es poden iniciar. És un edifici les obres del qual estan afectades a un finançament de fons europeus, per tant han d'acabar abans de l'any 2026”.

Montes també ha comentat l'aposta per “recuperar l'ús ciutadà, sobretot de la planta baixa que permeta que eixe edifici puga estar obert i puga dotar a més d'una vida addicional i sabem que els nous usos de l'edifici de correus el possibilitaran”.

Destacats