Castelló ultima els treballs de la Zona de Baixes Emissions als carrers del Raval Sant Félix amb la instal·lació de les voreres

El regidor d’Urbanisme i Infraestructures, Sergio Toledo, ha visitat hui la zona per a comprovar l’evolució dels treballs

Castelló ultima els treballs de la Zona de Baixes Emissions als carrers del Raval Sant Félix amb la instal·lació de les voreres
13/05/2024 -

“Les obres de la Zona de Baixes Emissions en el Raval Sant Félix estan a punt de finalitzar. Aquesta setmana s’estan col·locant les voreres en la part parell d’aquests carrers, per la qual cosa en uns dies els veïns podran veure el resultat”. Així ho ha expressat el regidor d’Urbanisme i Infraestructures, Sergio Toledo, després de comprovar hui a peu de carrer l’evolució de les actuacions.

Aquestes són els primers carrers del projecte reorientat de la Zona de Baixes Emissions que estaran llestes a Castelló. L’edil de l’àrea assegura que “amb aquestes obres millorarem l’aspecte de la nostra ciutat, al mateix temps que garantim l’accessibilitat”. “Els carrers seran totes de plataforma única, amb voreres més amples per a poder gaudir de la ciutat i amb un itinerari per a persones invidents. A més, s’estan aplicant materials fonoabsorbentes per a reduir el soroll i fotocatalíticos per a reduir la contaminació”, recorda Toledo.

Respecte a aquesta zona de la ciutat, l’edil ha assegurat que “Sagrada Família ja està asfaltada per complet i aquesta setmana es procedirà a asfaltar la resta del Raval Sant Félix”.

Sergio Toledo ha explicat que “igual que hem fet al carrer Navarrés, al carrer Sant Félix s’ha habilitat un corredor interior perquè es puga transitar sense problemes, pensant en els veïns i també en els comerços”.

Treballs de la ZBE

El regidor de l’àrea d’Urbanisme ha apuntat que “els treballs de la ZBE a la ciutat continuen avançant segons la previsió. En aquests moments continuen a bon ritme les del carrer Navarrés i una vegada estiga finalitzada el carrer Sagrat Família començaran les de Arrufat Alonso”.

En aquests moments s’estan desenvolupant obres en la zona nord i concerneixen als carrers: Sant Roque; Sagrada Família; Santa Bàrbara; 9 de Març; Bisbe Caperó; San Miguel; Almansa; Conde Pestagua; Ros de Ursinos i Arquitecte Maristany. L’edil recorda que “les del Raval Sant Félix encaren la seua recta final”.

D’altra banda, el carrer Conde Pestagua es troba tallada al trànsit i l’itinerari alternatiu s’ha de realitzar pel carrer Alcalde Tárrega per a accedir al Pàrquing de Clavé-Sant Fèlix.

Amb el compromís que els castellonencs estiguen informats dins del termini i en la forma corresponent d’aquests treballs, l’edil continua reunint-se a peu de carrer amb associacions de veïns i comerciants. Al mateix temps, continuen les reunions periòdiques tant amb els responsables de l’empresa encarregada de les actuacions com amb els tècnics municipals de les diferents àrees del govern implicades amb la finalitat de reduir els temps d’obres als carrers Navarresa i el Raval Sant Félix, de tal forma que coincidisquen els menors carrers possibles, per a no generar més molèsties de les necessàries.

Previsió pròximes actuacions

Les obres als carrers Trinitat i Sant Lluís començaran previsiblement la setmana del 20 de maig. Per a llavors, Sergio Toledo recorda que “informem veïns i conductors, tant amb senyalística com a través de xarxes socials i altres canals de comunicació, sobre els desviaments i les alternatives d’accés al centre de la ciutat per a fer-los la vida més fàcil”.

Horari d’accés limitat

Toledo ha explicat que “als carrers en obres l’accés està permés, encara que els talls al trànsit donen principi a les 7.45 i fins a les 18.45 i l’accés és limitat en eixe tram. No obstant això, fora d’eixa franja horària els castellonencs poden transitar sense problema”.

Projecte reorientat

Cal recordar que les obres de la Zona de Baixes Emissions corresponen a un projecte heretat de l’anterior equip de govern, que l’actual govern ha reorientat de la mà dels veïns, evitant restringir al trànsit rodat 745.000 metres quadrats de sòl urbà com es pretenia amb el projecte anterior.

D’aquesta manera, “no deixem que es perden els 8 milions d’euros de fons europeus per a finançar l’obra. Complim amb la normativa europea i complim amb els veïns en activar aquest pla de xoc per a minimitzar les molèsties, garantint els accessos als vehicles”.

El projecte de la Zona de Baixes Emissions aconseguirà que la ciutat compte amb més zones verdes, així com s’incrementaran les zones d’aparcament i millorarà l’accessibilitat en la zona centre.

Aquestes obres, que han començat a executar-se per fases, hauran d’estar finalitzades el 31 de desembre de 2025. Una actuació que s’està duent a terme en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat amb els fons europeus Next Generation, per a millorar l’accessibilitat de la ciutat de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari