Castelló passarà a la fase 2 dilluns que ve

Salvador Illa ha anunciat que la Comunitat Valenciana en el seu conjunt passarà a la segona fase de la desescalada dilluns que ve

Castelló passarà a la fase 2 dilluns que ve

Castelló passa a la fase 2 de la desescalada aquest dilluns. Així ho acaba d’anunciar Salvador Illa, ministre de Sanitat, y Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries en una roda de premsa per a anunciar quins territoris faran un pas més cap a la nova normalitat.

Tal com havia sol·licitat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, juntament amb la resta del Consell, tota la Comunitat Valenciana en el seu conjunt avança a la fase intermèdia del Pla de Transició cap a una Nova Normalitat. I és que, malgrat que a l’inici es va sol·licitar avançar per departaments, finalment s’ha decidit proposar tot el territori autonòmic.

Per tant, a partir del pròxim dilluns, ja serà possible realitzar moltes més activitats i amb una mica més de llibertat, com la restricció d’horaris per a xiquets i xiquetes i esportistes, el consum en els interiors de bars i restaurants o les reunions amb més persones, entre altres mesures.

Tot això, com sempre, mantenint la distància de seguretat de 2 metres entre persones i amb una higiene freqüent a les mans. A més, després de l’última ordre del Govern, també és necessari portar màscara sempre que no siga possible mantenir aqueixa distància en qualsevol espai, encara que amb 4 excepcions. En el cas dels xiquets i xiquetes menors de 6 anys, sí que es recomana portar, però no és obligatori.

El dilluns 1 de juny, quan s’inicie la fase 2, hi haurà 10 departaments que acumulen tres setmanes amb les restriccions de la fase 1, malgrat que el Govern estimava en dues la duració: Vinaròs, Requena, Gandia, Xàtiva-Ontinyent, Dénia, Alcoi, Marina Baixa, Elda, Oriola i Torrevella. Guillem Alsina, alcalde de Vinaròs, va considerar injust el canvi geogràfic del departament a la regió, precisament perquè municipis com el seu portarien una setmana de retard respecte a altres territoris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari