Què es podrà fer en la fase 2 a Castelló?

Si el Ministeri de Sanitat accepta la petició, la Comunitat Valenciana passarà a la fase 2 de la desescalada dilluns que ve, 1 de juny

Guardar

TURISMOACTIVO
TURISMOACTIVO
Si el Ministeri de Sanitat dóna el vistiplau aquest divendres, la Comunitat Valenciana passaria a la fase 2 de la desescalada cap a la nova normalitat dilluns que ve 1 de juny. Aquesta setmana, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, va confirmar aquesta petició de manera oficial al ministre Salvador Illa amb canvis, ja que ara es demanarà el pas conjunt de tots els territoris i no per departaments. Així, el principal dubte després de les flexibilitzacions comunicades des del govern és: Què es pot fer en la fase 2 a Castelló?Segons ha comunicat la Moncloa, en la fase 2 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat s'ampliaran els permisos a l'hora de realitzar activitats, amb moltes més possibilitats però sempre mantenint les distàncies de seguretat entre persones (2 metres) i les mesures d'higiene.

Què es pot fer en la fase 2 a Castelló?

Quan Castelló passe a la fase 2, es podrà circular per la mateixa província respectant les mesures de seguretat i higiene i la distància mínima de seguretat. En aquest cas, s'ampliarà el nombre màxim de persones que poden reunir-se en grup a les 15, 5 més que en la fase 1. Aquest límit, assenyala l'Executiu, no s'aplicarà entre convivents.Això sí, es reitera que durant els contactes socials amb tercers que no siguen convivents s'haurà de respectar les mesures de seguretat: distància mínima de dos metres de persones, mesures alternatives de protecció física si no fóra possible aquest distanciament, higiene freqüent de mans i etiqueta respiratòria.

Com es pot fer esport en la fase 2?

Les persones de fins a 70 anys podran realitzar activitat física no professional en qualsevol franja horària, excepte entre les 10.00 i les 12.00 hores i entre les 19.00 i les 20.00 hores de la vesprada.Els esportistes no podran compartir cap material d'ús individual i, si no fóra possible respectar aquesta norma, s'haurà de desinfectar qualsevol equip o material utilitzat. També es procedirà a la neteja i desinfecció de les instal·lacions.També obriran les piscines a l'aire lliure o cobertes per a realitzar activitats esportives. Els i les esportistes federades tindran preferència en l'accés i serà necessària la cita prèvia. Així mateix, es respectarà el límit del 30% d'aforament en cada piscina, excepte quan la piscina es dividisca per carrers d'entrenament, situació en la qual només podrà nadar una persona per carrer.

Enterraments i celebracions

En la fase 2 es permeten les vetlles amb un límit màxim de 25 persones en espais a l'aire lliure o 15 en tancats, independentment de si són convivents.Així mateix, es permetrà l'assistència a llocs de culte, l'aforament del qual serà del 50% com a màxim. El mateix límit que tindran les cerimònies nupcials, que podran realitzar-se en tota mena d'instal·lacions amb un màxim de 100 persones en espais a l'aire lliure o de 50 en tancats.Els congressos, trobades, reunions de negoci i conferències també podran fer-se en pavellons, sales i altres establiments i instal·lacions similars.

Obertura de centres comercials a Castelló i ampliació d'aforament per a comerços

Els locals i establiments minoristes podran obrir amb fins a un 40% de l'aforament en les seues plantes i mantenint l'horari d'atenció prioritari per a majors de 65 anys.Una altra de les novetats és que s'obriran de nou els centres comercials sempre que els clients puguen transitar per les zones comunes (però no romandre en elles). En concret, les normes els obliguen a establir un aforament màxim del 30% en zones comunes i del 40% en els establiments comercials, entre altres.

Més aforament en bars i restaurants

Una de les mesures més esperades del confinament era tornar a gaudir dels bars, encara que durant la primera fase sols s'ha pogut ser a les terrasses i amb un aforament i distància clares. No obstant això, amb el pas a la fase 2, els bars i restaurants de la província de Castelló podran augmentar el seu aforament al 40% en el seu interior.En el cas de les terrasses a l'aire lliure, es manté tant el nombre màxim de persones per taula (10) i la distància de dos metres entre elles.

Desescalada en les residències

La guia per a la fase 2 també contempla que les comunitats autònomes poden permetre la realització de visites a residents d'habitatges tutelats, centres residencials de persones amb discapacitat i centres residencials de persones majors. Cada govern regional decideix les normes d'aquestes visites, encara que sí que serà necessari concertar prèviament la visita amb el centre.

Activitats culturals

Quant a les activitats culturals, també hi ha més flexibilització. A les biblioteques es podran consultar obres, utilitzar ordinadors, etc. A les sales d'exposicions, l'aforament serà d'un terç, així com en les visites a monuments.Tots els cinemes, teatres, auditoris i espais similars podran reprendre l'activitat sempre que compten amb butaques preassignades i no superen, tampoc, el terç de l'aforament. Si són espectacles a l'aire lliure, el públic haurà de romandre assegut, guardant la distància necessària.

Turisme amb més serveis disponibles

Sens dubte, una altra de les novetats és que hi haurà més serveis disponibles per als usuaris i usuàries d'hotels i establiments turístics. I és que podran reobrir-se les zones comunes, encara que sense superar el terç de l'aforament i, com sempre, mantenint distàncies de seguretat.En aquest sentit, es poden obrir les piscines recreatives amb un màxim del 30% de la seua capacitat, sota cita prèvia. Quant a les platges, es podrà accedir a les de la mateixa província i seran els ajuntaments els que establiran el seu aforament i seguretat, com les mesures per a separar als grups de banyistes.A això cal sumar que es podran realitzar activitats de turisme actiu i de naturalesa en grups de fins a 20 persones, encara que han de concertar-se aquestes activitats preferentment mitjançant cita prèvia.

S'eliminen les franges horàries per a algunes activitats

Així mateix, una de les últimes modificacions del Govern ha sigut l'eliminació de les franges horàries dels xiquets i xiquetes i d'esportistes en la fase 2, tots dos grups sense límit de temps ni de vegades.També desapareix el límit d'1 quilòmetre per als passejos d'adults i la pràctica esportiva per a no federats, que fins ara es podia practicar dins del municipi de residència.Això sí, hi ha un límit: s'ha de respectar la franja d'eixida de les persones majors, de 10.00 a 12.00 i de 19 a 20.00 hores. Malgrat això, el Consell ha demanat al Ministeri de Sanitat modificar els horaris per les altes temperatures de la Comunitat Valenciana i es desconeix la resposta.Cal recordar que les màscares continuaran sent obligatòries quan no siga possible mantenir les distàncies de seguretat (2 metres), excepte en 4 excepcions. En el cas dels xiquets menors de 6 anys, des del Ministeri de Sanitat es recomana el seu ús, encara que no és obligatori.Aquest divendres, Salvador Illa i Fernando Simón, ministre de Sanitat i director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, respectivament, confirmaran si la Comunitat Valenciana passa a la fase 2 el dilluns o si es manté en la 1 una setmana més.
Destacats