La cercavila "Visca Sant Pere", pirotècnia i teatre posen el fermall final a les Festes de Sant Pere 2024

Les festes en honor a Sant Pere 2024 del Grau de Castelló han escrit el seu punt i final amb el castell de focs artificials a càrrec de la Pirotècnia Peñarroja

Guardar

La corporació municipal acudix a la desfilada "Visca Sant Pere" 2024
La corporació municipal acudix a la desfilada "Visca Sant Pere" 2024

El grau de Castelló posava ahir diumenge 30 de juny punt final a les festes de Sant Pere 2024 després de més d'una setmana carregada de 150 actes que van ser organitzats per a tots els públics.

Així, va ser la cercavila fi de festa del "Visca Sant Pere" l'acte que va tancar estes celebracions de la ciutat. Esta desfilada festiva que posa el colofó a la setmana ha comptat amb l'assistència de l'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, la tinent d'alcalde del Grau, Ester Giner, així com amb la participació de les Reines de les festes, Clara Museros i, Anaraida Giménez, i els presidents Miguel Valerino i president infantil, Hugo Mateu, a més d'altres regidors de l'equip de govern i altres autoritats.

Al voltant de les 22 hores s'han anat concentrant les diferents penyes i colles del Grau al costat de l'Hotel Turcosa, realitzant la cercavila que ha anat per: Avinguda del Port, carrer Canalejas, carrer Gravina i Passeig Buenavista. Seguidament, ha sigut el torn de l'espectacle final, després del tradicional crit de "Visca Sant Pere" de les Reines Clara i Anaraida en la Tinença d'Alcaldia del Grau, a càrrec de Splai Teatre.

Les festes en honor a Sant Pere 2024 del Grau de Castelló han escrit el seu punt final amb el castell de focs artificials a càrrec de la Pirotècnia Peñarroja.

Per a l'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, "estes han sigut unes festes de Sant Pere on hem tingut una gran participació durant cada dia. Amb assistències rècord com va ocórrer en el 'Dia de les Paelles', on es van superar els 7.000 assistents".

Carrasco ha posat l'accent "en la importància que tenen estes festes no solament per al Grau sinó per a tot el conjunt de Castelló. Perquè les festes de Sant Pere són un motiu d'orgull per a tota la ciutat. Una ciutat que quan arriba l'estiu i el final del mes de juliol, trau el cap al mar i reviu part d'aqueixa herència que hui seguix pervivint i sent un dels nostres senyals d'identitat més distintius".

L'alcaldessa ha tingut també paraules d'agraïment per a "totes aquelles persones i col·lectius que han fet possible la realització d'estes festes de Sant Pere 2024, començant per la mateixa Comissió amb les seues Reines, Clara i Anaraida, i presidents, Miguel i Hugo. Destacant també el treball que es fa des de la Tinença d'Alcaldia, les penyes i collas graueras; Policia Local, Bombers, Serveis Sanitaris Municipals, Protecció Civil; Autoritat Portuària i altres entitats".

"Gràcies a eixe esforç col·lectiu, gràcies a eixa unió, han sigut milers les persones que han pogut gaudir d'unes magnífiques festes, des dels propis grauers, a tots els visitants que de la resta de la província, la Comunitat Valenciana, d'Espanya o fins i tot turistes estrangers que han pogut conéixer de primera mà estes celebracions en honor a Sant Pere. Cites amb gran afluència com la 'Cavalcada del Mar', els diferents actes taurins, activitats infantils, tardeos i revetles en les diferents penyes i colles, el 'Dia de les Paelles' o esta cercavila final del 'Visca Sant Pere' amb el qual posem el fermall d'or a una edició inoblidable".

Destacats