Comencen les obres de la Zona de Baixes Emissions al carrer Trinidad de Castelló

Les actuacions al carrer Trinidad garantixen l'accés dels conductors al centre de la ciutat per San Francisco i Asensi com a itineraris alternatius

Guardar

obras zona bajas emisiones castellon calle trinidad
obras zona bajas emisiones castellon calle trinidad
Les obres de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) al carrer Trinidad han donat principi este dilluns. Uns treballs que s'han iniciat després de culminar els 9 carrers del Raval de Sant Félix, que ja és transitable, mancant els últims detalls de l'embelliment dels espais amb la instal·lació de les jardineres. Cal recordar que el carrer Sant Félix seguix en obres i acabarà després de l'estiu.Les actuacions al carrer Trinidad garantixen l'accés dels conductors al centre de la ciutat per San Francisco i Asensi com a itineraris alternatius. A més, mentre duren les obres, els residents poden transitar sense problema, fins i tot quan les màquines estan treballant. No obstant això, han de retirar els vehicles de la zona abans de les 7:45 hores i poden tornar a entrar a partir de les 18:45 hores, moment en el qual finalitzen els treballs de dia. Així, es compagina l'accessibilitat amb l'avanç de les obres.Les obres en este carrer s'efectuen per pomes, així doncs esta primera fase va des de Porta del Sol fins a Bisbe Climent. La previsió és que les obres estiguen tan avançades com siga possible per Nadal.

Pagament mensual o complet del pàrquing

Els residents i comerciants en les zones en obres tenen a la seua disposició aparcament garantit en Sant Félix amb una tarifa un 40 % més barata. A més, tenen la possibilitat de fer el pagament del pàrquing de Sant Félix mes a mes. D'esta manera, la tarifa que s'ha conveniat amb este és de 79,16 euros al mes, mentre que si els usuaris preferixen fer el pagament de l'any complet, el preu final és de 840 euros. En qualsevol cas, es tracta de tarifes reduïdes per a facilitar l'aparcament als afectats per les obres en esta zona.

Tòtems informatius

Les obres de la Zona de Baixes Emissions compten amb senyalística dins del termini i en la forma corresponent a través de panells lluminosos per a indicar als conductors l'itinerari alternatiu perquè veïns i visitants puguen continuar desplaçant-se al centre de Castelló amb total seguretat, minimitzant les molèsties de les obres per la millora de l'accessibilitat.A més, els castellonencs compten amb informació actualitzada en les xarxes socials municipals i altres canals de comunicació, perquè puguen preveure els seus desplaçaments estant informats en tot moment.Respecte a la comunicació per estes obres, els veïns del carrer també tenen la informació sobre què es farà i com quedaran els carrers després de les obres a través d'uns tòtems informatius amb codi QR i infografies descriptives.

Previsió pròximes actuacions

Pròximament, començaran les obres de Sant Lluís, plaça Clavé i Arrufat Alonso, sempre que hagen conclòs els treballs en Conde Pestagua, perquè es produïsquen les menors molèsties possibles.També està previst que este estiu comencen les obres dels carrers Temprado i Luis Vives perquè no coincidisquen amb les del carrer Asensi que està previst que comencen el gener de 2025. Els treballs en esta zona tenen una duració de dos mesos amb l'objectiu que estiguen finalitzades al començament de setembre.En estos moments continuen les obres en carrer Conde Pestagua, carrer Sant Félix i Navarra. L'execució de les mateixes complixen els terminis previstos.

Millora de l'accessibilitat i de la imatge de la ciutat

Després de les obres de la ZBE, els carrers seran totes de plataforma única, amb voreres més amples per a poder gaudir de la ciutat. La velocitat màxima permesa és de 20 km per hora. A més, s'estan aplicant materials fonoabsorbents per a reduir el soroll i fotocatalítics per a reduir la contaminació. Així doncs, els carrers són més accessibles al vianant i a més, compten amb més plantes i flors naturals.Tots els elements que formen part del mobiliari urbà com a bancs, papereres, jardineres o jardineres van en el mateix costat de la vorera, deixant l'altre costat accessible. I la part accessible, anomenat 'itinerari segur', té una botonera com a senyalística per a les persones invidents.

Projecte europeu

Estes obres, que han començat a executar-se per fases, hauran d'estar finalitzades el 31 de desembre de 2025. Una actuació que s'està duent a terme en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat amb els fons europeus Next Generation, per a millorar l'accessibilitat de la ciutat de Castelló.
Destacats