Conclouen les obres d'asfaltatge en el carrer Conde Pestagua de Castelló per a adequar-se a la Zona de Baixes Emissions

La via ja s'ha reobert al trànsit de vehicles a falta d'instal·lar el mobiliari urbà i les zones enjardinades

Guardar

Un carrer del centre de Castelló desprès de les obres d'adequació a la Zona de Baixes Emissions
Un carrer del centre de Castelló desprès de les obres d'adequació a la Zona de Baixes Emissions

Les obres d'adequació a la Zona de Baixes Emissions del carrer Conde Pestagua de Castelló ja han finalitzat i aquesta via ha pogut ser reoberta a la circulació del trànsit rodat. Al llarg dels pròxims dies es procedirà a la instal·lació dels últims components de mobiliari urbà, així com a la col·locació de les jardineres.

D'altra banda, nou carrers del Raval de Sant Félix també estan finalitzades i ja són accessibles, tant per a vianants com per a vehicles, mancant el carrer Sant Félix on continuen els treballs.

Per part seua, l'edil d'Urbanisme i Infraestructures, Sergio Toledo ha declarat que “sabem que les obres poden ser molestes, però la nostra intenció és que els castellonencs estiguen informats en tot moment de com van avançant. També hem mantingut diverses reunions tant amb veïns, com amb comerciants i hostalers, per a oferir ajudes directes que aconseguisquen minimitzar i impacte de les obres, així com hem conveniat tarifes reduïdes de pàrquing”.

Senyalística i estacionaments

Amb l'objectiu de donar facilitats, tant als veïns com als comerciants dels carrers de la Zona de Baixes Emissions en obres, el govern municipal ha impulsat una sèrie de mesures. La més recent aprovar una modificació de crèdit per a destinar 2 milions d'euros en ajudes directes als comerços que acrediten lucre cessant per les obres. Una altra de les mesures ha sigut conveniar tarifes reduïdes amb diferents pàrquings, perquè resulten més econòmics. És el cas del pàrquing de la plaça País Valencià, l'Hospital Provincial 2, així com el pàrquing de Clavé-San Félix.

D'eixe mode, al descompte ja anunciat del 40% en el pàrquing Clavé-San Félix (79,16€ al mes) se sumen el del Pàrquing Hospital Provincial II, amb un descompte del 20% (tarifa anual 927,35€ o 79,16€ al mes) i al Pàrquing plaça País Valencià amb descompte del 15% (50€ al mes).

D'altra banda, les obres de la Zona de Baixes Emissions compten amb senyalística especifica situada en diferents punts de la ciutat, tant amb panells lluminosos que informen dels carrers tallats i el seu corresponent itinerari alternatiu, així com amb senyals fixos recordant els accessos als pàrquings, amb la finalitat de minimitzar les molèsties i garantir l'accessibilitat i fluïdesa del trànsit.

Un projecte reorientat

La Zona de Baixes Emissions a Castelló correspon a un projecte heretat de l'anterior equip de govern, però que l'actual govern municipal ha reorientat comptant amb l'opinió dels veïns per a evitar que es restringisca al trànsit rodat un total de 745.000 metres quadrats de sòl urbà, tal com figurava en l'el projecte anterior. Així mateix, cal destacar que amb aquesta remodelació es recuperen 219 places d'aparcament, així com hi haurà un increment de zones enjardinades complint així amb el pla de renaturalització de la ciutat, impulsat per l'actual govern, a l'efecte d'aconseguir una ciutat més accessible i sostenible.

Projecte europeu

Cal recordar que la Zona de Baixes Emissions és una actuació emmarcada en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat amb els fons europeus Next Generation. Així doncs, Castelló s'està transformant per a ser una ciutat més accessible que comptarà amb més més zones verdes amb 600 arbres i 60 jardineres, tindrà voreres adaptades, els carrers seran de plataforma única, més amples i s'estan aplicant materials fonoabsorbents per a reduir el soroll i fotocatalítics per a reduir la contaminació.

Destacats