El Consell demana al TSJ prorrogar la restricció de mobilitat nocturna però reduint el nombre de municipis

En concret, el toc de queda es mantindria en un total de 68 municipis valencians, enfront dels 77 actuals

El Consell demana al TSJ prorrogar la restricció de mobilitat nocturna però reduint el nombre de municipis
12/08/2021 -

Les restriccions, que estaven fins a aquest pròxim dilluns 16 d’agost en aquells municipis amb major incidència de contagis de covid-19, podrien allargar-se durant, almenys, tres setmanes més. I és que el Consell ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) l’autorització per a poder prorrogar la restricció de mobilitat nocturna, encara que reduint el nombre de municipis.

En concret, el toc de queda es mantindria en un total de 68 municipis valencians, enfront dels 77 actuals, i en les mateixes condicions, és a dir, des de la una de la matinada fins a les 6.00 hores. En aquestes poblacions també s’ha demanat limitar les reunions socials a un màxim de deu persones.

Així mateix, tot apunta al fet que les noves restriccions estaran en vigor fins al cap de Falles, fins al 6 de setembre. Així ho ha assenyalat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, que ha especificat que “això no vol dir que no es puguen canviar abans en funció de com evolucione la situació”.

DADES COVID

No obstant això, encara que haja semblat que la província de Castelló mantenia a la baixa la incidència de contagis, les dades continuen sent preocupants amb algun brot com és el cas de la ciutat de Castelló de la Plana, d’origen social, amb un total de 10 persones contagiades.

Així ho van registrar les dades de Sanitat ahir, que van notificar un total de 1.629 casos nous de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens, que situen la xifra total de positius en 483.302 persones. Per províncies, 157 s’han registrat a Castelló (50.037 en total); 744 a Alacant (173.903 en total) i 727 a València (259.359 en total). El total de casos no assignats puja a 3.

A més, i també des de l’actualització, s’han registrat 2.838 altes a pacients amb coronavirus. D’aquesta manera, el nombre de persones que han superat la malaltia des que va començar la pandèmia en la Comunitat Valenciana ascendeix a 465.385 persones. Per províncies, les altes es distribueixen així: 48.328 a Castelló, 165.524 a Alacant i 251.475 a València. El total d’altes no assignades es manté en 58.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 616 persones ingressades, 107 d’elles en l’UCI: 83 a la província de Castelló, 18 en UCI; 205 a la província d’Alacant, 28 d’elles en l’UCI; i 328 a la província de València, 61 d’elles en UCI.

Així mateix, s’han registrat 8 defuncions en els últims set dies, per la qual cosa el total de decessos des de l’inici de la pandèmia se situa en 7.554: 817 a la província de Castelló, 2.873 en la d’Alacant i 3.864 en la de València.

D’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 21.818 casos actius, la qual cosa suposa un 4,41% del total de positius.

VACUNACIÓ GENT JOVE

Aquesta setmana s’ha començat la vacunació a la població de 16 a 18 anys d’edat en la Comunitat Valenciana, la qual cosa ha permés continuar amb el procés de vacunació d’una forma ràpida, perquè els estudiants dels centres educatius entren en el nou curs escolar amb, almenys, una dosi.

En total, 3.526.535 persones han rebut ja una dosi de la vacuna contra el coronavirus en la Comunitat Valenciana. A més, en aquests moments, compten amb la pauta completa d’immunització (dues dosis per a Pfizer, Moderna i AstraZeneca; la monodosi de Janssen i una dosi de qualsevol vacuna en les persones amb antecedents d’haver passat la COVID-19) un total de 3.002.741 persones.

CSIF denuncia que s’ha duplicat l’increment de contagis entre el personal sanitari

No obstant això, la Central Sindical Independent i de Funcionaris CSIF ha denunciat que, durant la segona quinzena del passat mes de juliol, la província de Castelló pràcticament va duplicar l’increment de contagis entre el personal sanitari respecte a la taxa mitjana de la Comunitat Valenciana en aqueix mateix període.

Concretament, des del sindicat han explicat que “mentre a les comarques castellonenques el percentatge de contagis entre sanitaris va ser del 5’2%, en passar de 1.144 contagiats en data de 15 de juliol a 1.203 el dia 29 del mateix mes, en el cas de la Comunitat Valenciana la taxa en aqueixes mateixes dates va ser del 2,9%, amb 10.129 el dia 15 i 10.424 el dia 29, respectivament, el que implica que, comparativament, a Castelló va haver-hi quasi el doble de professionals contagiats“.

Per àrees, la més afectada va ser la de l’Hospital Comarcal de Vinaròs, on l’increment va aconseguir el 6,6% en la segona quinzena de juliol, seguida de la de l’Hospital General de Castelló, amb un 5,6%; la de l’Hospital de la Plana, amb un 4,7%; i la de l’Hospital Provincial, amb un 3,6%.

“L’increment de la pressió hospitalària està fent que el personal sanitari es veja obligat a assumir riscos que s’estan traduint en un increment dels contagis”, han valorat des de CSIF.

En aqueix sentit, des del sindicat han apuntat que, durant els primers dies del mes d’agost, “la pressió assistencial als hospitals de la província s’està mantenint en les mateixes xifres, amb una mitjana de 20 persones ingressades en les UCI i altres 80 persones hospitalitzades“. “Enfront de les 16 persones en l’UCI i 76 hospitalitzades que es van registrar a la fi del mes de juliol, durant els primers dies d’agost ens trobem que, lluny de disminuir, aquestes xifres s’han mantingut i el dimarts dia 10 als hospitals de la província hi havia 19 persones en les UCI i 79 ingressades per Covid”.

“En el cas de l’Hospital de Vinaròs, la falta de personal està obligant a traslladar als pacients més greus amb Covid a les UCI d’altres instal·lacions com la de l’Hospital General de Castelló, que està a punt d’obrir una tercera UCI per a assumir aquest increment de la pressió assistencial”, han afirmat des de CSIF que, davant aquestes xifres, han reclamat a la Conselleria de Sanitat que “reforce els mitjans humans i materials per a garantir una adequada cobertura de les necessitats sanitàries durant aquesta cinquena ona de la pandèmia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari