Conselleria i Ajuntament de Castelló acorden la finalització de la Ronda Oest

El projecte per a concloure esta via tindrà un pressupost total de 46,48 milions d'euros i evitarà la circulació de trànsit pel centre de la ciutat

Guardar

coches xisco navarro
coches xisco navarro
El Consell ha aprovat un conveni per a l'execució de les obres de finalització de la Ronda Oest de Castelló de la Plana: des de l'enllaç amb la CV-151 i els accessos a la Universitat Jaume I (UJI) fins a la rotonda d'accés a la N-340, l'AP-7 i la CV-17. Es tracta d'una actuació que contribuirà a la millora de la seguretat viària i a l'accessibilitat al nucli urbà i als equipaments públics pròxims. Així mateix, suposarà la vertebració de l'entorn metropolità de la ciutat.Este tram és l'únic que queda pendent d'executar per a permetre tancar completament la ronda exterior a Castelló de la Plana. D'esta manera, es disposarà d'una alternativa al trànsit metropolità per una ronda completa, que voreja el nucli urbà i evita la circulació per este.En esta línia, l'actuació tindrà un pressupost total de 46,48 milions d'euros i serà finançada a través d'un conveni singular acordat per la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori i l'Ajuntament de Castelló. D'esta manera, la Conselleria aportarà 37,32 milions, mentre que el consistori castellonenc abonarà els 9,16 milions restants.Serà la Conselleria la que assumisca la direcció i execució de l'obra viària i el consistori es farà càrrec de la redacció dels projectes de construcció per a la definició de les obres i documents per a l'obtenció de les autoritzacions sectorials (449.734 euros); l'obtenció de la disponibilitat dels terrenys necessaris per a l'execució de les obres (5.769.000 euros), així com la direcció i execució de les actuacions de millora i embelliment i integració ambiental addicionals de la zona verda, entre l'AP-7 i la Ronda oest (2.947.615 euros).

Una obra desbloquejada "en un temps rècord"

Referent a l'anunci de la consecució d'esta actuació urbanística, l'alcaldessa de la ciutat, Begoña Carrasco ha expressat que la reactivació d'esta actuació s'ha posat en marxa "en un temps rècord de tot just 10 mesos" després que esta estiguera durant "els últims huit anys enquistada en el calendari d'obres estratègiques per a la ciutat", ha apuntat.“Es tracta d'un anunci molt important per a la ciutat de Castelló que s'ha desbloquejat en temps rècord. La culminació de la Ronda Oest suposa un impuls definitiu per a un projecte llargament demandat per la nostra ciutat i que permetrà millorar la mobilitat, la sostenibilitat en la capital, situant-la al nivell d'altres grans ciutats que compten amb aquesta mena d'infraestructures”, ha declarat l'alcaldessa.Així mateix, Carrasco ha celebrat la "sintonia i el compromís" de la Generalitat Valenciana amb Castelló. “És una mostra clara del compromís de la Generalitat amb Castelló, a través del president Carlos Mazón i la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, la també castellonenca, Salomé Pradas. Per tant, no pot haver-hi millor sintonia i no podia haver-hi un major interés per part tant de l'Ajuntament com de la Generalitat referent a aquest conveni”, ha finalitzat.
Destacats