El cos de bombers de Castelló renova un terç de la seua flota amb huit vehicles nous

Set nous vehicles i una moto aquàtica de rescat reforcen la flota del cos municipal de Bombers de Castelló des de hui

Guardar

Presentació dels nous vehicles del cos de Bombers de Castelló
Presentació dels nous vehicles del cos de Bombers de Castelló

La plaça Major de Castelló ha acollit la presentació dels huit nous vehicles amb els quals comptarà el cos de Bombers de la ciutat i que suposen una renovació d'un terç de la flota. En l'acte de presentació s'ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, i el regidor de Seguretat i Emergències, Antonio Ortolá, así com amb els comandaments de la prefectura del Servei de Prevenció d'Incendis i Salvament de Castelló.

L'alcaldessa, Begoña Carrasco, ha manifestat que "són uns vehicles referencia a nivell nacional i europeu amb una inversió de més d'un milió d'euros. Renovem un terç de la flota municipal per a dotar dels millors mitjans als nostres bombers. Hui millora molt la dotació municipal del nostre servei d'emergències, ja que es tracta de vehicles que s'han construït a la carta atenent a les necessitats del nostre cos de bombers".

I ha apuntat que la presentació d'aquests vehicles és un exemple "de la nostra aposta per la seguretat, pel nostre servei d'emergències de l'Ajuntament de Castelló. Estem estabilitzant la plantilla, volem després dotar-la de major personal i també de mitjans materials com els quals hui presentem, que són una referència".

Per la seua banda, el regidor de Seguretat ha assenyalat que "amb aquestes noves adquisicions busquem dotar als nostres professionals dels recursos necessaris per a optimitzar la seua labor en situacions d'emergència i serveis diaris". En aquest sentit, ha destacat que "en una professió com aquesta és fonamental comptar amb els mitjans més avançats i eficaços per a protegir als ciutadans de la millor forma possible".

Entre els nous vehicles, s'explica un automòbil marca Ford, model Kuga, que és un vehicle híbrid tipus SUV amb tracció 4x4, destinat tant a l'ús diari de prefectura com a situacions d'emergències. També s'han adquirit tres unitats de tot terré tipus pick up marca Ford, model Ranger, amb tracció 4x4, que serveixen específicament per al transport de personal i càrrega. Aquests vehicles tenen la fi de desplaçar efectius i transportar equips de suport o material per a xicotetes intervencions, i tenen capacitat de vadeo.

D'altra banda, s'ha incorporat un bus de transport personal, marca Man, model TGE. Es tracta d'una furgoneta amb capacitat per a 9 persones, destinada per al transport de personal en emergències a curta, mitjana i llarga distància. Una altra de les adquisicions és una Bomba Rural Pesada, marca Mercedes, model UNIMOG O427 i de carrosseria Incipresa. Es tracta d'un camió tipus autobomba rural pesada amb tracció 4x4 que, a causa de les seues dimensions compactes, permet intervencions ràpides i eficaces en zones urbanes, rurals i forestals.

A més, s'ha adquirit una Bomba Urbana Pesada, que és un camió especialitzat en accidents de trànsit i incendis urbans i industrials, amb gran capacitat de càrrega d'aigua i tot el material necessari per a atendre qualsevol tipus de servei dins de l'àmbit urbà i extraurbano. Aquest vehicle destaca per la seua gran cabina, especialment dissenyada per al transport de bombers, maximitzant el seu confort i seguretat. Finalment, s'ha adquirit una moto aquàtica de rescat, marca Siga Doo, model GTX 130 PRO, destinada al salvament i rescat en les proximitats de la costa.

Amb l'objectiu de millorar la identificació dels vehicles i la seguretat de les intervencions, s'ha dissenyat una retolació basada en el conegut com a 'patró Batternberg', un patró de forma de damero de colors d'alta visibilitat utilitzat principalment en els laterals dels vehicles d'emergència. Aquest patró permet una visibilitat d'aproximadament 500 metres, utilitzant una alternança entre un color clar retrorreflectivo i un color fosc, els quals en aquest cas són groc i roig.

Destacats