Quan es pot viatjar a una altra comunitat i a l'estranger?

Resol dubtes sobre quan es pot viatjar a una altra comunitat, província o a l’estranger davant la pandèmia del coronavirus

Quan es pot viatjar a una altra comunitat i a l'estranger?

Des del dilluns, tota la Comunitat Valenciana es troba en la fase 3, l’etapa final del procés de desescalada. Un pas en el qual el Govern d’Espanya ha delegat l’autoritat en el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que ha autoritzat la lliure circulació entre les províncies valencianes, València, Castelló i Alacant. No obstant això, encara queda el dubte de quan es pot viatjar a una altra comunitat o a l’estranger de cara a les vacances d’aquest estiu atípic.

Quan es pot viatjar a una altra província?

Amb l’entrada a la fase 3 de la desescalada, ja es pot viatjar entre Castelló, València i Alacant sense restriccions. D’aquesta manera, s’eliminaven les restriccions que hi havia fins hui, com acudir al lloc de treball, atendre una persona dependent o en casos molt justificats. Per tant, des d’aquest dilluns 15 de juny és possible circular lliurement dins de la Comunitat Valenciana per a acudir a segones residències o per a qualsevol activitat autoritzada.

Quan es pot viatjar a una altra comunitat?

Respecte als viatges entre comunitats autònomes espanyoles, es permeten en la “nova normalitat”, una vegada finalitzada la desescalada. És a dir, diumenge que ve 21 de juny a les 00.00 hores es permeten els desplaçaments per Espanya en alçar-se l’estat d’alarma.

D’aquesta manera, els i les habitants de la Comunitat Valenciana podran desplaçar-se cap a altres comunitats des del diumenge, després d’una única setmana de fase 3. Sobre aquest tema, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha subratllat que aquest avanç de territoris que portaven retard en la desescalada podria revertir-se si els indicadors epidemiològics mostren riscos.

Quan es pot viatjar a l’estranger?

Una altra de les incògnites és quan es pot viatjar a l’estranger des de Castelló per la proximitat de les vacances d’estiu. A partir del 22 de juny s’obrin les fronteres amb la Unió Europea (UE), la qual cosa permet la lliure circulació entre els seus 26 països: Bèlgica, República Txeca, Dinamarca, Alemanya, Estònia, Grècia, Espanya, França, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Hongria, Malta, els Països Baixos, Àustria, Polònia, Eslovènia, Eslovàquia, Finlàndia i Suècia, així com Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Suïssa. L’excepció és Portugal, que ha demanat obrir les seues fronteres a partir de l’1 de juliol.

Per a facilitar la planificació i seguretat de les persones que viatgen a la UE, la Comissió Europea ha creat la plataforma «Re-open EU», que facilitarà informació en temps real sobre les fronteres, els mitjans de transport disponibles, les restriccions de viatge i les mesures de salut pública i de seguretat, com el distanciament físic o la utilització de màscares, així com qualsevol altra informació pràctica per als viatgers.

Respecte als viatges a altres països que no formen part de la UE, l’entrada i el desplaçament dependrà del que haja establit cada govern davant la situació de la pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari