Què es pot fer en la fase 3 a Castelló?

Si Sanitat dona el vistiplau, la província de Castelló passarà a la fase 3 de la desescalada dilluns que ve, amb nous permisos

Guardar

castellón
castellón
La Comunitat Valenciana podria passar a la fase 3 de la desescalada dilluns que ve si així ho considera l'equip encapçalat pel ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón. Aquest diumenge Ximo Puig, president de la Generalitat, va confirmar que faria la petició el dilluns, per la qual cosa si s'accepta el pas, serà molt més variat el que es pot fer a Castelló en la fase 3.Una de les activitats més esperades que es pot fer a Castelló en la fase 3 de la desescalada és la de les reunions de fins a 20 persones tant en domicilis com a l'aire lliure, encara que mantenint la distància de seguretat i les mesures higièniques recomanades pel Ministeri de Sanitat per a evitar el risc de contagi de la COVID-19. És a dir, continuarà sent obligatori l'ús de màscares per a majors de 6 anys sempre que no puguen mantenir-se les distàncies de seguretat de 2 metres, menys en el cas de les excepcions.En línia amb l'augment del contacte social, el govern elimina les franges horàries de les eixides al carrer. Segons s'apunta en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), això també inclou a les persones majors de 70 anys, encara que "en el cas de contacte social amb persones que es troben dins dels grups considerats vulnerables a la COVID-19, s'hauran d'extremar les mesures de seguretat i higiene".A més, els vetlatoris i enterraments es podran celebrar amb un màxim de 50 persones a l'aire lliure i 25 en espais tancats, i es permet l'assistència a locals de culte amb un aforament que augmenta fins al 75%. El mateix ocorre amb les noces, que es podran realitzar en espais a l'aire lliure o tancats sempre que on se supere el 75% del seu aforament o amb un màxim de 150 persones a l'aire lliure i 75 en locals tancats.

Bars, discoteques i locals d'oci

En el cas dels bars, la novetat és que es permetrà el consum en barra, encara que garantint la separació de consumidors de dos metres. A més, l'aforament de les terrasses s'amplia al 75%, amb una ocupació màxima de 20 persones per taula.Així mateix, es permet l'obertura de discoteques i bars d'oci nocturn amb un 33% de l'aforament. No obstant això, no és possible utilitzar la pista de ball, que podrà utilitzar-se per a situar taules. Sí que es permet que òbriguen les seues terrasses com la resta de locals d'hostaleria.D'altra banda, en el cas dels centres comercials, que van poder obrir en la fase 2, es reobriran les zones comunes i recreatives amb un aforament limitat del 40%, mantenint distàncies de seguretat entre la clientela.

Turisme

En el cas dels hotels i allotjaments, es permet l'obertura de les zones comunes amb un aforament màxim del 50%. A més, es podran reobrir centres recreatius turístics, zoològics i aquaris sense superar aqueix aforament i limitant a un terç l'aforament en atraccions i llocs tancats. Continuarà el permís d'acudir a les platges a banyar-se o prendre el sol, seguint les normes de cada municipi.També estan permeses les activitats de turisme actiu i de naturalesa per a grups de 30 persones i les visites guiades per a 20, així com els campaments i tallers d'estiu juvenils.A això se suma la reobertura de casinos, establiments de jocs, salons recreatius i locals d'apostes amb un aforament màxim del 50%. Augmenta també l'aforament als cinemes, teatres i auditoris, que passen del 33% al 50% com a límit.En el cas de les places de bous, recintes i instal·lacions taurines a l'aire lliure, poden reprendre la seua activitat amb butaques preassignades i sense superar el 50% del seu aforament.Aquestes són les principals mesures que estableix el govern per a l'última fase de la desescalada, però un canvi destacat és que les comunitats autònomes que es troben en eixa etapa tornen a tindre l'autoritat delegada. Això significa que el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, podria permetre els desplaçaments entre les províncies de Castelló, València i Alacant i la superació de la fase 3 per a entrar en la nova normalitat, entre altres coses.

Mesures específiques a Castelló

Durant l'anunci, Puig va assenyalar que aquest dimarts es reuniria el Consell per a abordar el procés de la desescalada i les mesures concretes que es posaran en marxa quan es faça el pas a la fase 3, ja que en el pas final de la desescalada les comunitats autònomes ja tenen delegada l'autoritat.En aquest sentit, va confirmar que ha demanat a Sanitat que es considere al conjunt de la Comunitat Valenciana com una unitat territorial, per la qual cosa es podran autoritzar els moviments entre València, Castelló i Alacant.Així, s'espera conéixer les mesures concretes que aplicarà la Generalitat Valenciana durant la fase 3 i si el Ministeri de Sanitat dóna llum verda a l'avanç de la Comunitat Valenciana cap a la nova normalitat.
Destacats