El Debat de l'Estat de la Ciutat se celebrarà el 12 de setembre a Castelló

La Junta de Portaveus ha acordat la data de celebració de la sessió plenària extraordinària per a adonar als ciutadans de les gestions realitzades pel govern municipal un any després

Guardar

Plaça major amb l'Ajuntament de Castelló al fons
Plaça major amb l'Ajuntament de Castelló al fons

La Junta de Portaveus celebrada hui a l'Ajuntament de Castelló ha acordat que el primer Debat sobre l'Estat de la Ciutat després de les eleccions municipals tindrà lloc el pròxim 12 de setembre a les 11h.

“Es tracta d'una sessió plenària de caràcter extraordinari en la qual el govern municipal donarà compte als ciutadans de les gestions realitzades el primer any al capdavant de l'Ajuntament, amb la transparència que sempre ens ha caracteritzat”, explica Vicent Sales, portaveu del govern.

L'edil ha afegit que “el debat atén les indicacions del reglament orgànic i funcional d'ajuntament i se celebra sempre en anys en què no hi ha eleccions municipals, enguany és significatiu ja que és el primer debat que es produeix després del canvi de govern. També és important destacar que si hi ha alguna cosa que ens caracteritza és la transparència a l'hora de rendir comptes davant els ciutadans, de fet el govern ha passat d'un 33% en 2023 a un 83% en transparència en 2024, obtenint així el prestigiós reconeixement de Transparència “InfoParticipa” que premia la promoció de la transparència en la gestió pública i la participació ciutadana”.

Sales ha recordat els punts més importants de les accions desenvolupades pel govern municipal en el primer any de legislatura com és l'aprovació dels pressupostos municipals “dins del termini i en la forma corresponent tal com vam prometre”, la baixada d'impostos en 4 milions d'euros el primer any, l'impuls de LogistiCS, "la pastilla de sòl industrial més gran de l'arc mediterrani", juntament amb el pla de renaturalització de la ciutat en el qual ja s'han plantat 500 arbres i 40.000 plantes.

Així mateix, l'edil també ha posat en valor altres punts destacats escomesos en la legislatura com la signatura del conveni "històric" de cessió de l'estadi Castalia al CD Castelló, les millores en urbanisme amb l'augment del 50% en la quantitat destinada a asfaltats a la ciutat, la declaració com Bé d'Interés Cultural (BIC) a la Desfilada de Gaiates o l'obertura dels quiosquets de platja per Setmana Santa, “abans que mai”.

Iniciatives plenàries

En el que concerneix a les dues Declaracions Institucionals presentades pels partits de l'oposició, han sigut desestimades.

És el cas de la DI presentada per Compromís perquè el govern reclame a les administracions autonòmica i central prendre mesures per a la lluita contra la violència de gènere, atés que assenyala Sales “ja s'està actuant en aquest assumpte i manca de sentit que s'exigisquen coses que ja s'estan fent. De la mateixa forma succeeix en la Declaració Institucional presentada pel Grup Municipal Socialista” en la qual s'instava que l'Ajuntament sol·licitara a la Generalitat que considerara la ciutat com a “zona tensionada” pels costos de la hipoteca així com del lloguer.

Destacats