Descobreix el calendari pirotècnic de la Magdalena 2023

El Concurs de Mascletaes, la Nit Màgica o l’Encesa de les Gaiates seran alguns dels principals actes d’aquestes Festes de la Magdalena

Guardar

mascletá nocturna multicolor magdalena
mascletá nocturna multicolor magdalena
En qüestió de dies, la pólvora torna a Castelló amb el calendari pirotècnic de la Magdalena 2023. Les festes més importants de Castelló reuniran diverses pirotècnies de primer nivell per a fer vibrar a castelloners i visitants en actes tan especials com la Nit Màgica, el Concurs de Mascletaes o l'Encesa de les Gaiates.A Castelló Extra pots assabentar-te de tot el que necessites saber de les festes de la Magdalena de Castelló 2023. Coneix hores, llocs i actes de pirotècnia en aquest article.

Calendari pirotècnic de la Magdalena 2023

Dissabte 11 de març

11:45h Anunci oficial de festes, al carrer Maria Rosa Molas, amb el llançament de carcasses commemoratives de la 77 edició de la nova etapa amb focs aeris.12:00h Mascletà d'inici de les festes, al carrer Mª Rosa Molas, a càrrec de Pirotècnia Pibierzo. Patrocina UTE Sanejament Urbà Castelló.22:00h Enfarolà del campanar a càrrec de Xaloc i Pirotècnia Martí de Borriana.

Diumenge 12 de març

07:00h Gran despertà al carrer Sant Mª Rosa Molas i a l'esplanada del Casal Jove (Grau) a càrrec de Pirotècnia Peñarroja. Patrocina bp Energia.07:45h Despertà dels carros engalanats a càrrec de les colles Diables de Castelló i Dimonis de la Plana al carrer Governador, partint simultàniament des de la Pl. Maria Agustina i Av. Germans Bou amb rematada final en la Pl. Cardona Vives. Organitza i patrocina la Federació de Colles de Castelló.18:30h Arribada de la Tornà de la Romeria a la Basílica de Lledó. Recepció per part del Prior de la Basílica i de la Real Confraria a autoritats i romers amb cant d'Els Gojos i la Salve. A l'entrada a la Ciutat de la Tornà, mascletà aèria al carrer Mª Rosa Molas, a càrrec de Pirotècnia Pibierzo de Lleó. Patrocina OBRAMAT.

Dilluns 13 de març

14:00h Primera jornada del XXVII Concurs de mascletaes 'Ciutat de Castelló' en Maria Rosa Molas a càrrec de Pirotècnia Reyes Marti de Borriana. Patrocina OBRAMAT.20:15h XXIX Encesa de les Gaiates en l'avinguda Rei Don Jaume, a càrrec de Pirotècnia Peñarroja. Exaltació del monument gaiater.

Dimarts 14 de març

14:00h Segona jornada del XXVII Concurs de mascletaes 'Ciutat de Castelló' en Sta. Mª Rosa Molas a càrrec de Pirotècnia Global Foc (Caballer FX). Patrocina OBRAMAT.21:00h Mascletà Mixta Multicolor al carrer Sta. Mª Rosa Molas a càrrec de Pirotècnia Global Foc (Caballer Fx). Patrocina UTE Sanejament Urbà Castelló.23:00h 'Nit Màgica', a càrrec de Xarxa Teatre, que recorrerà els carrers Governador, plaça Maria Agustina, Sanahuja, Sant Roque, Sant Félix, plaça Clavé i avinguda Rei Don Jaime. Patrocina bp Energia.

Dimecres 15 de març

14:00h Tercera jornada del XXVII Concurs de mascletaes 'Ciutat de Castelló' al carrer Sta. Mª Rosa Molas a càrrec de Pirotècnia Zarzoso d'Altura. Patrocina OBRAMAT.21:00h Mascletà Mixta Multicolor al carrer Sta. Mª Rosa Molas a càrrec de Pirotècnia d'Altura Zarzoso. Patrocina UTE Sanejament Urbà Castelló.21:15h Correfoc a càrrec de Dimonis de la Plana que partint de la Plaça Maria Agustina, recorrerà l'Avinguda Lidón, carrer Dr.Roux, carrer d'Oviedo, carrer Alcalde Tarrega i finalitzara en la Plaça Maria Agustina. Organitza: Gaiata 10 El Toll i Dimonis de la Plana.

Dijous 16 de març

14:00h Quarta jornada del XXVII Concurs de mascletaes 'Ciutat de Castelló' al carrer Sta. Mª Rosa Molas, dedicada al CD Castelló, amb la participació de Pirotècnia Pibierzo. Patrocina OBRAMAT.22:00h Correfocs en la zona de l'UJI el carrer Jesús Martí Martin a càrrec de la "Diabolica de Morvedre".22:00h Correfocs al final de la Avd. València, carrer Va riure Adra a càrrec de "Diables de Castelló".

Divendres 17 de març

08:00h Despertà en "Tro de bac" que partint de la Plaça Cardona Vives, recorrerà el carrer Colón, per a finalitzar en la Plaça Tetuan. Organitza la Gaiata 7, Cor de la ciutat, Colla de Dolçainers i Tabaleters i trabucaires Xaloc i Dimonis de la Plana.14:00h Cinquena jornada del XXVII Concurs de mascletaes 'Ciutat de Castelló' al carrer Sta. Mª Rosa Molas, amb la participació de Pirotècnia Turis. Patrocina OBRAMAT.21:00h Mascletà Mixta Multicolor al carrer Sta. Mª Rosa Molas a càrrec de Pirotècnia Turis. Patrocina UTE Sanejament Urbà Castelló.

Dissabte 18 de març

14:00h Sisena jornada del XXVII Concurs de mascletaes 'Ciutat de Castelló' al carrer Sta. Mª Rosa Molas, amb la participació de Pirotècnia Peñarroja. Patrocina OBRAMAT.

Diumenge 19 de març

14:00h Al carrer Sta. Mª Rosa Molas, tret d'una gran mascletà especial per a sords a càrrec de la Pirotècnia Penyarroja. Patrocina OBRAMAT.20:30h Desfilada Final de Festes, amb inici en l'avinguda Rei Don Jaime (Correu-vos). Recorregut: Colón, Enmig, Gasset, Major, Arxipreste Balaguer i Plaça Major. En finalitzar, Corre la traca!Gran traca final, a càrrec de Pirotècnia Reyes Martí de Borriana, que partint de la pl. Major, recorrerà els carrers Vera, Gasset, Porta del Sol, Ruiz Zorrilla, Av. Rei Don Jaime, Sant Vicent, Ronda Millars, Saragossa, Colón, Enmig, Porta del Sol, Trinidad, Ximénez, Pl. de la Pau, Major, Pl. Maria Agustina, Sanahuja, Sant Roque, Sant Félix, Enmig, Colón fins al Fadrí. A continuació, tradicional Magdalena Vítol en la plaça Major, amb la posada en escena a càrrec de Xarxa Teatre de l'espectacle "Comboi de festa". Patrocina MAQUIVER SLU.
Destacats