La Diputació participa en un programa d'ajuda internacional per a proveir l'Índia de respiradors contra la Covid

La vicepresidenta Patricia Puerta informa que es destinaran 15 mil euros a la Fundació Vicente Ferrer per a millorar les condicions dels hospitals del districte d’Anantapur

La Diputació participa en un programa d'ajuda internacional per a proveir l'Índia de respiradors contra la Covid
16/08/2021 -

La Diputació de Castelló participarà en un projecte d’ajuda internacional per a proveir les zones més castigades per la pandèmia a l’Índia de respiradors que contribuïsquen a combatre la fase més aguda de la Covid-19 i salvar vides. La col·laboració s’articularà a través d’una subvenció directa de 15 mil euros a la Fundació Vicente Ferrer, una entitat amb llarga trajectòria en programes de cooperació al desenvolupament que actualment treballa al subcontinent indi per a afavorir la prosperitat i millorar la qualitat de vida de la ciutadania del districte d’Antapur.

L’elecció d’aquest projecte s’ha pres en el si del Comité Permanent d’Acció Humanitària i d’Emergència de la Comunitat Valenciana, del qual la Diputació de Castelló forma part, a proposta de l’equip independent assessor. Pels qui ni coneguen aquest organisme, es tracta d’un ens que reuneix administracions públiques i del tercer sector amb l’objectiu d’integrar sinèrgies i canalitzar recursos per a previndre i atendre situacions d’emergència a tot el món.

La vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha destacat que “davant la virulència de la Covid a l’Índia no hem volgut quedar-nos impassibles i és per això que anem a contribuir amb 15 mil euros a millorar l’equipament dels hospitals del districte d’Anantapur, un del més pobres del país”. Per a Puerta, l’ajuda humanitària “no hauria d’entendre de fronteres perquè totes les vides importen”.

La situació a l’Índia és complicada, però molt més a les àrees rurals, on les inversions no arriben a la sanitat pública i és la ciutadania qui en pateix les conseqüències. La manca de respiradors és un dels problemes als que s’han d’enfrontar els equips mèdics a l’hora d’atendre persones amb diagnòstic greu per Covid, “una falta que la Diputació contribuirà a solucionar a xicoteta escala amb aquesta ajuda”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari