Educació incrementa el pressupost de manteniment de centres educatius de Castelló fins als 577.000 euros

El consistori ha fet front a les adaptacions necessàries per a garantir que es compliren les mesures sanitàries a les escoles

Educació incrementa el pressupost de manteniment de centres educatius de Castelló fins als 577.000 euros
17/07/2021 -

La Regidoria d’Educació de Castelló ha augmentat el pressupost de manteniment de centres educatius per a l’exercici de 2021. Als vora 479.000 euros que contempla el pressupost inicial, l’equip de govern n’ha sumat ara més de 98.000 per a continuar amb les obres i actuacions de millora previstes per a enguany i per recuperar el programa Pintaescola.

Com ha explicat el titular d’Educació a l’Ajuntament, Francesc Mezquita, durant l’estiu reformaran una desena de centres on les obres ja estaven previstes i continuaran amb les actuacions de millora durant la tardor. “Hem viscut un curs excepcional, en què hem hagut de fer moltes adequacions de centres per a assegurar que es pugueren complir els protocols i que els accessos i les eixides es feren amb totes les garanties i, per tant, també hem destinat recursos excepcionals a aquestes intervencions”, ha explicat l’edil.

Mezquita, ha pogut comprovar que les obres previstes per a l’estiu avancen a bon ritme durant la visita al CEIP Antonio Armelles i ha destacat que “tots aquests projectes suposen un revulsiu econòmic i contribueixen a mantenir i crear llocs de treball en empreses de la zona”. Ací, les actuacions consisteixen en la substitució de les persianes, el condicionament de l’aula d’infantil i les reformes dels banys d’infantil i de primària, a la primera planta i la planta baixa, respectivament. Els treballs d’aquest centre estan valorats en més de 76.000 euros i es portaran a terme durant els mesos de juliol i agost.

El consistori també actuarà al Castell Vell,on les obres estan dirigides a reproduir una cuina professional per impulsar una branca d’estudis que ja imparteix el centre. Les obres estan valorades al voltant de 80.000 euros. D’altra banda, al CEIP l’Illa, les obres consisteixen en canviar el paviment del pavelló esportiu i la reforma dels vestuaris i dels banys d’infantil, a la planta baixa. Els treballs estan valorats prop de 72.000 euros.

Al Sanchis Yago s’invertiran més de 70.000 euros per pavimentar l’accés i substituir les finestres. Aquests treballs ja s’han iniciat i està previst que duren entre sis i huit setmanes. L’Ajuntament també té previst actuar al CEIP Fadrell i a l’Isabel Ferrer, on reformarà i millorarà els servicis, tant de l’alumnat com els del professorat.

Pel que fa al CEIP Jaume I, es condicionarà un nou accés pel carrer Castellfort i es substituirà la porta d’accés pel Passeig Viena. A més, s’instal·larà una valla per delimitar l’accés al carrer Castellfort i al Camí Vell Alcora. D’igual manera, es millorarà l’accés al Pintor Castell, on es pavimentarà també el camp de futbol.

Finalment, el consistori actuarà, segons les previsions d’Educació, al CEIP Illes Columbretes per tal de millorar el pati, en concret el camp de bàsquet. I, en el cas el CEIP La Marina, l’Ajuntament realitzarà la instal·lació de persianes.

Tornen els projectes Pintaescola

La Regidoria d’Educació també recuperarà la partida pressupostària destinada per al programa Pintaescola, el qual arribarà a 18 centres. Tots ells han presentat projectes artístics per a les façanes que el consistori cobrirà i que comptaran amb la participació de la comunitat educativa en la seua execució.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari