El Pregó de la Magdalena retorna la il·lusió amb un nou recorregut

Les festes fundacionals tornen a celebrar-se mantenint actes tradicionals i incorporant novetats davant la COVID-19

Guardar

Cabalgata del Pregó
Cabalgata del Pregó
La nit del 10 de març de 2020, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar una de les notícies més tristes per a castellonenques i valencians: la suspensió de les Festes de la Magdalena i les Falles de València. Dos símbols de la identitat valenciana que evidenciaven el greu avanç de la pandèmia de la COVID-19, que l'any passat també va deixar sense celebració al 'Món de la festa'. Aquest dissabte, no obstant això, la il·lusió tornarà a omplir els carrers de la capital de la Plana amb l'inici de les Festes de la Magdalena 2022, que com sempre, començaran amb el Pregó encara que amb un nou recorregut.Les festes fundacionals comencen aquest dissabte a les 11.45 hores amb l'anunci oficial de les festes al carrer M.ª Rosa Molas, amb el llançament de carcasses commemoratives del 76 aniversari, i a les 12.00 hores Pirotècnia Germans Sirvent d'Alacant oferiran una mascletà per a inaugurar el programa pirotècnic de la Magdalena 2022. Després de la imposició del mocador a Tombatossals, a les 13.00 hores es retrà homenatge al Rei Jaume I en el seu monument.

Nou recorregut Pregó de la Magdalena 2022

Tocarà esperar a les 16.00 hores per a gaudir d'un dels actes més emotius de la Magdalena: la Cavalcada del Pregó. El pregoner convidarà a castellonencs i visitants a participar en la festa fent, com sempre, una mirada al passat i al present.No obstant això, una de les principals novetats d'aquesta Magdalena és que hi haurà un nou recorregut per a la Cavalcada del Pregó. Tal com ha anunciat el regidor de Festes, Omar Braina, la desfilada eixirà des del carrer Governador i passarà per la plaça Borrull, Guitarrista Tárrega, plaça Fadrell i avinguda Casalduch fins a la cantonada amb l'avinguda Borriana. Aquesta ruta es mantindrà per al Pregó Infantil, la Desfilada de Gaiayas i la desfilada d'Animació de colles i carros engalanats.L'objectiu d'aquest canvi és "poder viure-les i gaudir-les amb responsabilitat", en paraules de l'edil. I és que el nou recorregut pretén evitar al màxim les aglomeracions de persones en espais reduïts en discórrer per carrers més amples al trajecte habitual, i contribuir així al compliment de les mesures de protecció. Les persones participants en la desfilada no hauran de portar mascareta, però sí el públic, d'acord amb l'actual normativa sanitària contra el coronavirus.Després de la cavalcada, a les 21.00 hores, en la plaça Major, es projectarà la primera sessió del videomapping 'Nits de llum, l'espectacle del 75 aniversari', que també es projectarà a les 21.30 hores, 22.30 hores i 23.00 hores. A les 00.00 hores, eixiran les gaiates del magatzem i arribaran a la ciutat pel carrer Sant Roc fins a Sanahuja.

Romeria de les Canyes, sense rotllo i amb mascareta

Com és tradició, aquest diumenge de Magdalena comptarà amb la Romeria de les Canyes, encara que sense rotllo i tan sols amb llocs de venda "exclusivament d'aigua i refrescos". I per a evitar contagis, en aquest cas serà necessari usar mascareta, excepte els menors de 6 anys.A les 07.00 hores, es farà el repartiment de canyes i cintes en la Tinença d'Alcaldia del Grau per a la XXVI Licitada del Grau a la Magdalena pel Camí de la Pedrera. A les 08.00 hores, la Cocatedral de Santa Maria acollirà la missa de romers i, en finalitzar, la Romeria de les Canyes començarà fins a l'Ermitori de la Magdalena. La Tornà de la Romeria partirà des de l'ermitori fins a la cocatedral a les 15.45 hores.Així mateix, a les 20.30 hores se celebrarà la Desfilada de Gaiates i Gaiates de Mà pel nou recorregut i, en finalitzar, cada Gaiata es traslladarà al seu sector. A les 23.00 hores, en la plaça Major, el públic podrà gaudir d''Operación Tributo, el musical'.

Arxivat a:

Destacats