Una exposició única i gratuïta sobre Mart arriba al Planetari de Castelló este estiu

La mostra està coproduïda per la Ciutat de les Arts i les Ciències i la Fundació Telefònica i es podrà visitar gratuïtament fins a setembre

Guardar

Planetari de Castelló
Planetari de Castelló

El Planetari de Castelló inaugura este divendres una de les majors exposicions que es mostraran en este recinte expositiu de la ciutat: la mostra "Mart. La conquesta d'un somni". Precisament, serà esta exposició la que protagonitze la programació que el planetari de la ciutat, situat en el passeig Marítim número 1, ha preparat per a estos pròxims mesos d'estiu 2024.

Es tracta d'una mostra que aborda la fascinació i curiositat per Mart, documentada fa 4.500 anys, quan els assiris van ser els primers a referenciar el planeta roig. L'exposició ens acosta esta fascinació i aborda els reptes d'una futura colonització humana i l'impacte que suposaria esta fita, tant des del punt de vista científic com a cultural i històric.

L'entrada a la mostra és gratuïta i permetrà a aquelles persones que la visiten tindre una immersió total per a descobrir els secrets del planeta. De fet, una de les activitats interactives més destacades és que els assistents podran escoltar com sonaria la seua veu si estigueren en el conegut com a planeta roig i també descobrir quant pesarien allí.

A través de cinc grans blocs, l'espectador s'acostarà a l'observació de Mart des del punt de vista científic i també des del prisma de la ciència ficció. Per a això, l'exposició inclou peces de gran valor històric o documental, mai abans exposades en la ciutat de Castelló. Rèpliques de llibres astronòmics de Nicolás Copèrnic o Johannes Kepler; facsímilers de "La Guerra dels Mons", una rèplica del primer telescopi de Galileu Galilei o un fragment de meteorit d'origen marcià que es va localitzar en 2017 a Mauritània.

L'exposició, que es podrà visitar fins al pròxim mes de setembre, està coproduïda per la Ciutat de les Arts i les Ciències (CACSA) al costat de Fundació Telefònica i en ella han col·laborat diverses institucions com l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), l'Agència Espacial Europea (ES) i l'Institut Nacional d'Astrofísica d'Itàlia (INAF), tant en l'assessorament com en préstec de peces.

La regidora de Cultura, María España, ha destacat que "esta és la millor exposició sobre Mart que existix en el món, un dels grans atractius de la Ciutat de les Arts i les Ciències". De fet, l'edil ha destacat el treball dels responsables del planetari, amb Jordi Arts al capdavant, ja que després de més de cinc anys han aconseguit que esta exposició òmpliga les sales del planetari de la capital castellonenca.

 

Destacats