Jornades del Polp i la Sépia 2024: els restaurants del Grau de Castelló oferixen menús especials des de 35 euros

Dotze establiments del Grau de Castelló oferiran menús protagonitzats per la sépia i el polp fins al pròxim 16 de juny

Jornades del Polp i la Sépia 2024: els restaurants del Grau de Castelló oferixen menús especials des de 35 euros

El Grau de Castelló es convertix un any més en l’epicentre gastronòmic de la ciutat gràcies a la celebració de les X Jornades del Polp i la Sépia. Una iniciativa que este 2024 complix la seua edició número deu i que va nàixer amb l’objectiu de donar a conéixer els productes d’esta zona, especialment, aquells l’origen dels quals és la mar i convertir les elaboracions culinàries més especials de la ciutat en un pol que atraga tant a residents com a turistes de qualsevol punt de la província.

Així, estes jornades temàtiques s’han inaugurat estes dimarts 14 de maig i fins al pròxim 16 de juny els qui ho desitgen podran acostar-se a un dels dotze establiments d’hostaleria que participen en la iniciativa per a degustar un menú complet en el qual el polp i la sépia són els principals protagonistes. En eixa línia, els menús estan formats per diferents plats i postres i compten amb uns preus molt competitius que oscil·len entre els 35 i els 40 euros per persona.

Este esdeveniment està enquadrat dins d’una sèrie de jornades que organitza GastroGrao en col·laboració amb el Patronat de Turisme i que busquen potenciar els productes mariners característics de la gastronomia castellonenca. En esta línia, les altres jornades que s’han celebrat enguany són les V Jornades Gastronòmiques de Cuina Marinera, del 3 de febrer al 5 de març; i les Jornades Gastronòmiques de la Galera, del 26 de gener al 25 de febrer.

“Estes jornades van en la línia que estem seguint des que entrarem en el govern de potenciar la nostra gastronomia local de la mà dels restaurants de la ciutat. Som conscients de la gran qualitat culinària que tenim a Castelló, i volem posar-la en valor amb l’objectiu de convertir-la en un atractiu turístic”, ha destacat la regidora de Turisme a l’Ajuntament de Castelló, Arantxa Miralles.

Per part seua, Esther Giner, tinent alcalde del Grau, ha indicat que “el Grau té unes condicions fantàstiques per a convertir-se en un atractiu turístic de referència i la gastronomia és un complement estrela” que s’ha de posar en valor per a atraure visitants. “Amb estes jornades volem involucrar i donar visibilitat als restaurants de la zona perquè ells siguen els principals beneficiats d’esta inversió turística”, ha afegit.

Restaurants participants

En total, són dotze els restaurants que participen en aquesta edició: Casa Lola, Casa Juanito, Casa Santiago, Tasca el Puerto, Restaurante Mediterráneo, Ri&Co Restaurante, Lo de Sancho, El Mirador del Port, La Ballena, Nou Escull, Brisamar y La Ola. Tots ells oferiran un menú complet les elaboracions del qual estaran basades en dos productes marins com el polp i la sépia.

Quant als preus, el cost de cada menú es troba entre els 35 i els 40 euros per persona i estos inclouen en la seua majoria tres entrants i un plat d’arròs i postres a triar; encara que la beguda i el café no estan dins del preu. En este enllaç es pot consultar el menú que ofereix cadascun dels establiments de restauració participants en les X Jornades de la Sépia i el Polp.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari