La Junta de Govern de Castelló aprova el nomenament com a funcionaris de carrera de 17 agents de Policia Local

Llum verda a la modificació de les bases per a la provisió en propietat de tres places de bombers per a reduir la temporalitat en l'ocupació pública

Guardar

Junta de Gobierno Local 6 junio 24
Junta de Gobierno Local 6 junio 24
La Junta de Govern Local ha aprovat el nomenament com a funcionaris de carrera de 17 agents de Policia Local. Es tracta d'un dels expedients que ha destacat aquest dijous el portaveu de l'equip de govern, Vicent Sales, en la roda de premsa setmanal per a donar compte dels assumptes aprovats en l'última sessió de la Junta de Govern Local.En matèria de seguretat, Sales també ha informat de la modificació de les Bases generals per a la provisió en propietat de tres places de bombers per torn lliure mitjançant concurs oposició i concurs per a reduir la temporalitat en l'ocupació pública. Això permetrà l'ampliació en tres places de bombers del servei de prevenció, extinció d'incendis i salvament que contribuirà a reforçar la seguretat entre la ciutadania.D'altra banda, la Junta de Govern Local ha donat llum verda a la convocatòria i les bases específiques per a la concessió de subvencions destinades a projectes de foment de la participació ciutadana durant el període comprés de l'1 de juliol de 2024 al 31 de desembre de 2025 amb un pressupost màxim de 142.769,32 euros. “Unes bases que han elaborat les pròpies associacions veïnals, perquè ells són els coneixen de primera mà les necessitats reals que hi ha a la ciutat”, ha explicat el regidor portaveu.

Ampliació de punts de recollida selectiva de residus

El portaveu de govern també s'ha referit a un altre dels assumptes de l'ordre del dia que ha permés aprovar l'expedient de contractació i instal·lació de 6 unitats de Punts Nets, un en cada districte de la ciutat “com a complement als actuals ecoparcs mòbils que tenen un horari i un dia d'obertura determinat, perquè els veïns i veïnes tinguen un lloc de referència en la seua zona per a depositar diferents tipus de residus”.En aquests punts nets, la ubicació dels quals encara no està definida, es podran depositar piles, tòners, bombetes led o utensilis de cuina no metàl·lics. Es tracta d'espais tancats en la via pública a mode de bústies metàl·liques en els quals la ciutadania podrà accedir lliurement o mitjançant una clau electrònica.Amb aquesta actuació, que comptarà amb un pressupost màxim de 104.837,55 euros, es pretén incrementar la recollida selectiva de residus, facilitar l'accés dels Punts Nets de Proximitat (PLPs) a la ciutadania del municipi i fomentar la separació de residus en origen generant efectes positius en el medi ambient com la reducció de la fracció reste i la disminució abocadors incontrolats a la ciutat.

Habitatge

L'òrgan municipal també ha aprovat l'adhesió al conveni amb l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl per a la construcció de 120 habitatges de protecció pública en el barri Censal. Aquest és un pas administratiu més en la cessió de sòl de dues parcel·les de Censal a la Generalitat per a promoure la construcció d'habitatges de protecció pública de les quals es podran beneficiar els joves.

Urbanisme amable

Finalment, l'edil ha informat sobre la contractació de les obres d'implantació del projecte pilot ‘Divaircity’ al carrer Marí Espanyol del Grau, entre el Casal Jove i el col·legi La Marina, per a garantir zones d'ombra amb més arbrat. Un projecte que compta amb un pressupost de licitació de 123.604,42 euros més 25.956,93 euros en concepte d'IVA i un termini d'execució de 8 setmanes.
Destacats