Les obres de la Zona de Baixes Emissions en el Raval Sant Félix de Castelló encaren la recta final

Les obres als carrers Trinidad i Sant Lluís començaran la setmana del 20 de maig i es colocarà senyalística per a informar sobre els desviaments als veïns i conductors

Guardar

obras zona bajas emisiones castellon
obras zona bajas emisiones castellon
"Les obres de la Zona de Baixes Emissions estan avançant a bon ritme i s'està complint la previsió". Així ho ha expressat el regidor d'Urbanisme i Infraestructures, Sergio Toledo, després de mantindre una reunió este dilluns a primera hora amb els tècnics de les àrees d'Urbanisme i Mobilitat i amb els responsables de l'empresa encarregada de les obres.Els primers carrers del projecte reorientat de la Zona de Baixes Emissions a Castelló que estaran llestes són les del Raval Sant Félix, que "ja encaren la recta final", indica l'edil. Segons ha avançat en la reunió, "falten les rampes d'accés i alguns detalls com el mobiliari perquè els veïns puguen veure el resultat".Sergio Toledo ha avançat que "al carrer Sant Félix s'ha habilitat un corredor interior perquè es puga transitar sense problemes, pensant en els veïns i també en els comerços. Esta alternativa ha funcionat molt bé al carrer Navarra, per la qual cosa farem el mateix en Sant Félix".L'edil ha explicat que "estem mantenint constants reunions amb l'empresa i els tècnics de les diferents àrees del govern implicades per a agilitzar al màxim els treballs als carrers Navarresa i el Raval Sant Félix de tal forma que coincidisquen els menors carrers possibles en obres, per a no generar més molèsties de les necessàries". En este sentit, ha anunciat que "les obres al carrer Arrufat Alonso començaran quan concloguen les de Sagrada Família".En estos moments continuen les obres de la ZBE al carrer Navarra, "uns treballs que estan executant-se segons la previsió", assegura Toledo.

Senyalística informativa

Les obres als carrers Trinidad i Sant Lluís començaran la setmana del 20 de maig. Per a llavors, hi haurà senyalística per a informar com correspon sobre els desviaments a veïns i conductors davant els talls de trànsit, dins del pla de coordinació que ha establit el govern municipal entre les àrees de Mobilitat, Obres, Policia Local i Urbanisme."Volem que els castellonencs tinguen tota la informació necessària dins del termini i en la forma corresponent, amb els desviaments perfectament senyalitzats i amb les alternatives d'accés al centre de la ciutat per a fer-los la vida més fàcil", apunta.En estos moments s'estan desenvolupant obres en la zona nord i concernixen els carrers: Sant Roque; Sagrada Família; Santa Bàrbara; 9 de Març; Bisbe Caperó; San Miguel; Almansa; Conde Pestagua; Ros de Ursinos i Arquitecte Maristany.El carrer Conde Pestagua es troba tallada al trànsit i l'itinerari alternatiu s'ha de realitzar pel carrer Alcalde Tárrega per a accedir al Pàrquing de Clavé-Sant Fèlix.

Horari d'accés limitat

Toledo ha explicat que "als carrers en obres l'accés està permés, encara que els talls al trànsit donen principi a les 7:45 i fins a les 18:45 i l'accés és limitat en eixe tram. No obstant això, fora d'eixa franja horària els castellonencs poden transitar sense problema".

Projecte reorientat

Cal recordar que les obres de la Zona de Baixes Emissions corresponen a un projecte heretat de l'anterior equip de govern, que l'actual govern ha reorientat de la mà dels veïns, evitant restringir al trànsit rodat 745.000 metres quadrats de sòl urbà com es pretenia amb el projecte anterior.D'aquesta manera, "no deixem que es perden els 8 milions d'euros de fons europeus per a finançar l'obra. Complim amb la normativa europea i complim amb els veïns en activar aquest pla de xoc per a minimitzar les molèsties, garantint els accessos als vehicles".El projecte de la Zona de Baixes Emissions aconseguirà que la ciutat compte amb més zones verdes, així com s'incrementaran les zones d'aparcament i millorarà l'accessibilitat en la zona centre.Estes obres, que han començat a executar-se per fases, hauran d'estar finalitzades el 31 de desembre de 2025. Una actuació que s'està duent a terme en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat amb els fons europeus Next Generation, per a millorar l'accessibilitat de la ciutat de Castelló.
Destacats