Martí enalteix el treball de Creu Roja de Castelló per a atendre l'increment de les incidències socials arran de la pandèmia

El president de la institució provincial ha rebut al nou responsable de l’entitat a Castelló, Esteban Fortea

Martí enalteix el treball de Creu Roja de Castelló per a atendre l'increment de les incidències socials arran de la pandèmia
10/09/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, ha enaltit la “enorme labor que sempre desenvolupa Creu Roja per a atendre els més desfavorits“, treball que “s’ha vist incrementat aquests mesos a conseqüència de la pandèmia per la Covid-19″. Així ho ha destacat Martí en la reunió mantinguda al Palau de la plaça de les Aules amb el nou president provincial de l’entitat, Esteban Fortea, amb qui s’ha compromés a visitar pròximament les instal·lacions de Creu Roja a Castelló per a conéixer in situ la labor social que realitza l’entitat en camps com l’atenció a persones majors, amb discapacitat o dones maltractades.

Durant la trobada, en el qual també han sigut presents el vicepresident d’honor de Creu Roja, José Luis Tallón, i el coordinador provincial, Óscar Meseguer, s’ha fet referència a la incidència social de la pandèmia a la província de Castelló, que l’any passat va motivar un important esforç per part de l’ONG en veure’s obligada a atendre a al voltant de 86.000 persones.

Fortea ha explicat que la demanda es va incrementar sobretot durant el confinament perquè, a conseqüència de l’aturada de l’economia, moltes famílies van veure reduïts de sobte els seus ingressos, al que se sumava l’existència de persones sense cobertura familiar que ni podien eixir de casa ni recórrer a ningú perquè els gestionara la compra de queviures i medicines.

És precisament a aquesta mena d’accions a les quals s’atén en el marc del Pla Respon de Creu Roja, que va comptar en 2020 amb una subvenció de 120.000 euros aportada per la Diputació de Castelló.

Creu Roja Castelló compta a la província amb més de 6.000 voluntaris i 17.000 socis i en l’actualitat centra gran part de la seua activitat en l’acompanyament de les persones majors en l’àmbit rural. A més, des de setembre fins a final d’any té programada la impartició de tallers per a l’erradicació de la violència de gènere en el centre penitenciari d’Albocàsser.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari