Mascareta obligatòria en la Comunitat Valenciana

La consellera de Sanitat ha insistit que no hi ha alternativa entre distanciament i mascareta, sinó que ambdues mesures són necessàries

Guardar

uso mascarilla
uso mascarilla
Mascareta obligatòria en la Comunitat Valenciana. És l'última decisió que ha pres la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública davant els brots de coronavirus a la regió i en altres comunitats autònomes, tal com acaba d'anunciar la consellera de l'àrea, Ana Barceló.D'aquesta manera, la Comunitat Valenciana s'uneix a la tendència generalitzada d'altres territoris i la Comunitat de Madrid i Canàries serien les úniques que segueixen sense imposar-la com a obligatòria. "Com sempre hem dit, l'adopció de mesures compta amb l'anàlisi de les circumstàncies i l'opinió de les persones expertes en el tema", ha justificat Barceló.La consellera ha explicat que des del Consell prendran "mesures contundents" de contenció, com l'ús obligatori de les mascaretes a partir dels 6 anys "en tot moment en la via pública, en espais a l'aire lliure i tancats d'ús públic o oberts al públic". "No hi ha alternativa entre màscara i distanciament, són obligatòries les dues coses", ha subratllat.També es recomana l'ús de la mascareta en espais privats oberts o tancats on existisca confluència amb persones no convivents o no puga garantir-se la distància interpersonal de metre i mig. "Això ens permetrà gaudir d'espais en els quals no és obligatori, com la platja".Hi ha excepcions al seu ús: no serà obligatòria per a persones que tenen alguna dificultat respiratòria que puga agreujar-se amb el seu ús, una discapacitat o alteracions en la conducta que facen inviable la seua utilització.Barceló ha concretat que les màscares que han d'emportar-se són les higièniques i les quirúrgiques i han de cobrir des del septe nasal fins a la barbeta. No poden utilitzar-se mascaretes amb vàlvula excepte per a ús professional.La màscara havia d'utilitzar-se sempre que no es poguera mantenir una distància interpersonal d'un metre i mig com a mínim, en espais tancats i en el transport públic, excepte en quatre excepcions. No obstant això, amb aquesta última decisió, el seu ús passa a ser obligatori fins a una altra ordre.

20 brots actius

La consellera de Sanitat ha confirmat que es mantenen actius 20 brots en la Comunitat Valenciana, als quals se'ls realitza un seguiment per a mantenir la traçabilitat i encapsular-los. Sobre aquest tema, ha advertit que "s'està quadruplicant la franja d'edat compresa entre els 20 i els 40 anys", principalment per no mantenir les mesures de seguretat recomanades o "per les festes privades", ha assenyalat.En aquest sentit, ha fet una crida a la corresponsabilitat: "entre tots hem fet un enorme esforç durant tots aquests mesos i aquest treball no es pot tirar per la borda. No podem oblidar-ho nosaltres, ni podem oblidar el que han fet els nostres professionals sanitaris, ni els hospitals, ni podem oblidar a les persones que hem perdut aquests mesos".
Destacats