El Mercat de Sant Antoni de Castelló estrenarà una nova imatge després de les obres de millora

L'execució dels treballs, pressupostats en 372.000 euros durarà cinc mesos, i el gruix es realitzarà el mes d'agost

Guardar

Mercat de Sant Antoni de Castelló
Mercat de Sant Antoni de Castelló

La Junta de Govern Local (JGL) de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat l'adjudicació a l'empresa Telecso de les obres de millora en el Mercat de Sant Antoni. Uns treballs que rehabilitació i reforma d'este recinte comercial del centre de la capital castellonenca que tindran un import de 372.374 euros, finançat amb els romanents sobrants dels fons europeus Next Generation, procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

El termini d'execució de les obres serà de cinc mesos i "s'aprofitarà el tancament del mes d'agost per a escometre el gruix de les obres i així minimitzar el seu impacte en l'activitat del mercat", ha declarat Vicent Sales, portaveu del Govern municipal durant la roda de premsa posterior a la JGL que s'ha celebrat este dimecres.

"La resta de mesos, fins que acaben els treballs, es podrà compatibilitzar les obres amb l'activitat de venda, tal com va ocórrer durant les obres del Mercat de Abastos, fent possible que els propietaris no perden oportunitats de venda", ha afegit.

Obres de millora a l'interior i l'exterior del recinte

La remodelació integral d'este mercat donarà pas a una nova imatge d'este recinte comercial de la ciutat que va obrir les seues portes l'any 1960. Així, les obres que començaran en els pròxims mesos permetran executar millores tant a l'interior del mercat com en l'exterior, tal com va explicar la corporació municipal el passat mes de maig durant una reunió amb els comerciants que presten servei en aquest mercat.

"Este projecte va a permetre adaptar este mercat, que va nàixer a principis dels anys 60 i que ha comptat amb diverses reformes al llarg d'estos anys, per a adaptar-ho a les necessitats i condicions d'eficiència energètica, accessibilitat i seguretat pròpies del segle XXI, millorant l'experiència tant per a clients com per als propis venedors i obrint-ho a nous usos de tipus gastronòmic que puguen atraure un altre tipus de clients, com a turistes, a més dels què realitzen les seues compres de manera habitual en ell", va destacar l'alcaldessa Begoña Carrasco durant la trobada.

En eixe sentit, després de les obres de renovació el Mercat de Sant Antoni estrenarà un nou aspecte com un recinte comercial adaptat al segle XXI, modern i amb 374 metres quadrats d'instal·lacions entre les quals hauran fins a deu punts de venda, una zona de degustació, banys adaptats i una cambra destinada a la neteja i als residus.

Els treballs que es desenvoluparan en l'exterior del mercat crearan una nova gelosia de ceràmica i el projecte també contempla la renovació del paviment de gres porcelànic. A més, la principal novetat del recinte serà la instal·lació de persianes en cadascun dels punts de venda amb la finalitat que cadascun "puga treballar en franges horàries diferents sense interferir l'obertura d'uns o uns altres", va detallar durant la trobada amb els venedors Sergio Toledo, edil d'Urbanisme.

Destacats