Més de 200 persones podran participar en les "Escoletes de Vacances" durant este Nadal en quatre col·legis de Castelló

Guardar

Dia de la Ciutat Educadora a Castelló
Dia de la Ciutat Educadora a Castelló

Amb l'objectiu de facilitar la conciliació familiar i laboral en les pròximes vacacions per Nadal, hui comença el període d'inscripció per a les “Escoletes de Vacances” de la ciutat de Castelló, sota el nom de “Nadal de Contes” que ha posat en marxa la regidoria d'Educació. Una iniciativa dirigida a xiquets des de 2 anys que ja estiguen escolaritzats fins a 6é de Primària.

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha participat en la celebració del ‘Dia Internacional de la Ciutat Educadora’, al costat de la regidora d'Educació, María España i l'Agent Tutor, Antonio José Martínez, premiat per la seua labor recentment, que impartix tallers sobre convivència a les aules i anti-bullying. Carrasco ha destacat que “dins d'esta aposta per l'Educació i la conciliació, l'Ajuntament de Castelló posa a la disposició de la ciutadania recursos com els “escoletes de vacances”, no sols en esta època nadalenca, sinó també per Pasqua i estiu.

La regidora María España ha sigut l'encarregada de donar compte dels detalls d'esta iniciativa “que oferirà fins a 228 places en total i que tindrà lloc en fins a quatre centres educatius: CEIP Castalia, CEIP Herrero, CEIP Antonio CEIP Armelles i CEIP La Marina, al Grau, comptant amb 57 places per cada col·legi. D'estes places, 6 de cada 57 places són per a xiquets d'“aula de 2 anys” i 3 per a xiquetes d'aula “UECO”, per a alumnes amb necessitats educatives especials.

Les dates en les quals estarà en marxa esta “escoleta” són els dies 23, 24, 26, 27, 30 i 31 de desembre, a més del 2 i 3 de gener de 2025, amb un horari de 07.30 h a 14.30 h.

Les inscripcions es realitzaran fins als pròxims 8 de desembre a través de la seu electrònica de l'Ajuntament de Castelló. En cas de qualsevol consulta o dubte es poden dirigir al correu electrònic info@escoletesdevacances.com, trucant al telèfon 964 83 04 40 o en les oficines municipals.

La regidora ha recordat que “per als períodes vacacions de Nadal, Pasqua i Estiu, s'ha adjudicat un contracte de 301.000 euros, amb una duració de dos anys, gestionat per l'empresa ‘iocum’”.

Tots els cursos, excepte l'alumnat de 2 anys, gaudirà d'excursions i eixides del centre en grup per a realitzar jocs cooperatius i una gimcana per a conéixer la nostra història, al Parc de la Panderola, la plaça Santa Clara o al Parc del “Pont de Ferro”.

A més tindran especial protagonisme els contes i personatges tradicionals d'esta època nadalenca, com són Els Fantasmes del Nadal Passat de Charles Dickens o el Grinch. I es realitzaran manualitats, jocs, experiments, tallers, titelles, gimcanes, jocs de psicomotricitat i moltes més activitats.

Espanya ha posat l'accent que “per a l'alcaldessa, Begoña Carrasco va ser una prioritat la posada en marxa dels ‘escoletes’ des del principi, perquè Castelló tinga eixa alternativa d'activitats educatives durant qualsevol festivitat de l'any. Un dels majors reptes que té esta societat és la conciliació de les famílies en períodes vacacionals i este govern municipal està fermament compromés amb això”.

“Eixe va ser el nostre compromís i crec que l'hem complit. Amb eixa aposta per la conciliació ferma i decidida, complementant les polítiques de suport del Consell, com l'extensió de l'educació universal i gratuïta de 0 a 3 anys”, ha subratllat.

Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Este mateix matí, l'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha presidit la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que ha tingut lloc en la Plaça Major i on han participat xiquets i xiquetes del CEIP Herrero, CEIP Bernat Artola, CEIP Cervantes i CEIP Sanchis Yago, sota el lema “La Ciutat Educadora com a laboratori d'aprenentatges, ciutadania i transformació social”. Un acte en el qual la primera edil ha estat també acompanyada també per la regidora d'Educació, María España.

Este acte ha comptat, com és habitual, amb la lectura d'un manifest al qual han donat lectura la regidora d'Educació i pròpia alcaldessa i en el qual s'ha recordat que “a la Ciutat Educadora, l'educació transcendix els murs de l'escola per a impregnar tota la ciutat. Es tracta d'una educació ciutadana, on totes les administracions assumixen la seua responsabilitat d'educar i transformar la ciutat en un espai de respecte a la vida i la diversitat”.

Al mateix temps, el text també aposta, tal com ha llegit l'alcaldessa, perquè “cada intervenció urbana, cada equipament, cada programa i servici municipal es convertisquen en ferramentes educatives que ens ensenyen sobre la nostra història, la nostra cultura, els nostres valors i sobre la importància de cuidar la vida i cuidar el nostre planeta”.

Ciutat com una aula viva

Carrasco s'ha referit a la ciutat en la seua intervenció “com a aula viva d'aprenentatges i laboratori d'experimentació. En cada racó dels nostres barris, la cultura, la història i el coneixement, les vivències i les relacions humanes s'entrellacen, creant un teixit ric en oportunitats per a aprendre”.

També ha posat l'accent en la importància de visibilitzar i promoure la trobada entre diferents generacions i cultures que conviuen hui dia a Castelló. “En este mosaic de diferències, trobem l'oportunitat de conéixer-nos, aprendre els uns dels altres, de respectar-nos, créixer i construir una ciutat inclusiva, solidària i responsable, que no deixe a ningú #arrere”, ha assegurat.

Finalment, l'alcaldessa també ha recordat que “som prop de 500 governs locals de 28 països, els que formem part de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores i els que apostem per l'educació com a motor de transformació social”.

Destacats