Més modern, sostenible i amb aula de 2 anys: així és el nou col·legi Herrero de Castelló

Aquest dilluns ha obert les portes el centre educatiu després de la seua rehabilitació integral, amb una inversió de 3,6 milions d’euros

Guardar

nuevo CEIP Herrero
nuevo CEIP Herrero
Més modern, sostenible, confortable, amb instal·lacions més dignes i una aula d'Infantil de 2 anys... el nou col·legi Herrero de Castelló ha obert les seues portes aquest dilluns 20 de març després de finalitzar la seua rehabilitació integral.Així, 200 alumnes ja han pogut reprendre les classes en aquest espai que té una imatge totalment nova després de la seua rehabilitació, ja que de l'antic col·legi tan sols s'ha conservat l'estructura de cinc plantes i la cuina, que havia sigut renovada recentment.Les obres s'han realitzat amb una inversió de 3,6 milions d'euros a través del Pla Edificant de la Conselleria d'Educació i l'Ajuntament de Castelló. El regidor d'Educació, Francesc Mezquita, ha assenyalat que amb l'obertura "s'inicia una nova etapa per a la comunitat educativa del col·legi Herrero, amb l'objectiu de dignificar les aules del centre de la ciutat amb una infraestructura educativa de primera, que afavoreix la inclusió amb la nova aula de 2 anys, que recupera el barri i que és ja un referent en el cor de Castelló a escasses setmanes de l'admissió".

Així és el nou CEIP Herrero

Es tracta d'una remodelació integral, ja que de l'antic col·legi tan sols es manté l'estructura de cinc pisos i la cuina, mentre que la resta s'ha construït de nou per a configurar una escola d'una línia (3 aules d'Infantil 3-5 anys i 6 de Primària), amb capacitat per a més de 240 alumnes, inclosos també els d'una aula d'Infantil de 2 anys, segons ha explicat l'Ajuntament de Castelló.Després de les obres, és més sostenible: té espais més moderns dissenyats amb paràmetres de millora de l'eficiència energètica, la sostenibilitat i el confort climàtic i acústic de totes les aules per a generar espais saludables. A més, passa a ser un centre educatiu de baix consum energètic per a estar dotat de sistemes automàtics d'estalvi d'energia, il·luminació eficient de tipus LED i sistemes de fred-calor d'alta eficiència energètica, així com sistemes passius d'aïllament tèrmic.S'han reformat i redistribuït per complet les cinc plantes d'aquest edifici de 3.580 m² construïts, millorant l'accessibilitat amb noves escales i canviant l'ascensor per un altre de més modern. La planta baixa allotja ara l'aula d'Infantil de 2 anys, el menjador i la cuina, el gimnàs, els vestuaris i la consergeria, i al patí s'ha construït una porxada coberta al costat de la cuina.En la planta primera es disposen els espais docents d'Infantil 3-5 i la zona administrativa de l'escola, mentre que la planta segona allotja totes les aules de Primària. La tercera planta es destina a espais docents específics com les aules d'informàtica, música, taller polivalent, magatzems, biblioteca i sala polivalent. Les plantes quarta i cinquena, de menors dimensions, es destinen en sales polivalents. Al pati es manté la pista poliesportiva i es disposen en les plantes corresponents espais coberts de jocs.
Destacats