El Ministeri destaca la reforma de l'avinguda Lledó com a exemple de mobilitat sostenible

El Ministeri destaca la reforma de l'avinguda Lledó com a exemple de mobilitat sostenible
31/05/2021 -

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha seleccionat l’avantprojecte de remodelació de l’avinguda Lledó com a exemple d’aposta per la mobilitat sostenible i els objectius de l’Agenda Urbana, i així s’ha presentat en el 15é Congrés Nacional de Medi Ambient (Conama), que ha començat hui en el Centre de Convencions Ifema de Madrid.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha detallat l’avantprojecte per a la reforma de l’avinguda Lledó durant la taula tècnica denominada La mobilitat sostenible en pobles i ciutats en el marc de l’Agenda Urbana espanyola, moderada per la subdirectora de Polítiques Urbanes del Ministeri, Ángela de la Cruz Mera, i en la qual Marco ha participat al costat d’alcaldes i representants municipals de Logroño, Pamplona, Bilbao i Sevilla.

“La reforma de Lledó en la qual estem treballant ha sigut seleccionada com a exemple a nivell nacional per la seua incidència en la millora de la mobilitat sostenible, per als vianants i ciclista, i així ho he pogut explicar en el Congrés Nacional de Medi Ambient”, ha apuntat l’alcaldessa, Amparo Marco. “Un projecte que ens permetrà impulsar una transformació urbana sostenible, que situarà a Castelló en l’avantguarda de l’urbanisme de qualitat basat en criteris de sostenibilitat i alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible”, ha indicat la primera edila.

Durant la seua participació en el Congrés Nacional de Medi Ambient, Marco ha detallat l’avantprojecte, destacant que la remodelació proposada ha tingut en compte impactes relacionats amb la mobilitat, medi ambient, salut urbana i aspectes socials. Així, en mobilitat, incrementa les places d’aparcament, passant de les 397 actuals a 435, assegurant una distància per als vianants a les places existents de màxim 5 minuts a peu. A més, augmenta la longitud d’itineraris segurs, de 910 a 1.413 metres; i introdueix un carril ciclable al llarg de tota l’avinguda, de 1,4 quilòmetres, que connecte el centre amb Lledó. Així mateix, redueix notablement el trànsit de pas, estimant que passe dels 4.251 vehicles per dia actuals a 537; i amb això disminuir les emissions de carboni en un 87% (de 507 Kg CO2/dia a 64). L’espai destinat al vianant s’incrementa així en més d’un 35% (del 31% actual al 68%).

Quant a l’ordenació del trànsit, l’alcadessa ha posat l’accent que es proposa que tota l’avinguda siga zona prioritària per al vianant, incloent un carril bici al llarg del recorregut, des de la plaça María Agustina a la Basílica de la Mare de Déu del Lledó.

En medi ambient, Marco ha destacat l’increment en més de 200 arbres (dels 506 que hi ha ara en l’avinguda a 734, incloent diferents estrats vegetals, que milloren els indicadors ambientals de biodiversitat); i l’augment de la superfície permeable (de 5.000 metres quadrats a 14.000). En el Congrés Nacional de Medi Ambient també ha apuntat Marco l’ampliació de la superfície vegetada, de 5.000 metres quadrats a 9.700; i l’increment de l’índex biòtic del sòl, que passa del 10 al 23%. A més, s’ha posat en valor el sistema urbà de drenatge sostenible (SUDS).

Respecte a salut urbana, ha incidit en la reducció del trànsit, que comporta la millora de la qualitat de l’aire i la reducció del soroll. També ha destacat l’obertura del clos del parc Rafalafena a l’avinguda Lledó, generant un espai de major qualitat i fomentant un major ús d’aquest parc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari