Diversos municipis de Castelló podrien incorporar el toc de queda i reducció de reunions

Peníscola, Vila-real o Borriana podrien incorporar noves mesures per la seua alta incidència

Diversos municipis de Castelló podrien incorporar el toc de queda i reducció de reunions
21/07/2021 -

Benicàssim podria deixar de ser l’únic municipi de la província de Castelló amb toc de queda. Durant aquesta setmana, han sigut diversos els municipis que han incrementat la incidència acumulada, com són la ciutat de Peníscola, Vila-real, Borriana, Vinaròs, Orpesa i Onda.

En el total de la Comunitat Valenciana, aquestes noves mesures podrien entrar en vigor en més de 70 nous municipis en els pròxims dies, sempre que s’obtinga el vistiplau dels jutges del Tribunal Superior de Justícia.

Aquests nous municipis haurien d’adaptar-se a la restricció de limitar la lliure circulació entre la 1 i les 6 de la matinada. A més, aquesta mesura està proposada perquè perdure fins al 16 d’agost.

POSSIBLES MUNICIPIS

A Castelló, el municipi costaner de Benicàssim deixaria de ser l’únic amb aquestes mesures, a les quals s’incorporarien 10 noves localitats, entre les quals destaquen: Alcalà de Xivert, Almenara, Benicàssim, Borriana, Borriol, Onda, Orpesa de la Mar, Peníscola, Torreblanca, Vila-real i Vinaròs.

Cal recordar que aquesta restricció selectiva afecta a aquells municipis que superen una incidència acumulada de 250 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies i tinguen un mínim de 5.000 persones censades.

Segons les últimes dades, més de 250 municipis es troben en risc extrem per propagació de la COVID-19. Això suposaria que el 46% de les localitats de la Comunitat Valenciana entrarien dins dels paràmetres del toc de queda selectiu, ja que aquests superen els 250 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies.

Així, donada la situació actual, les altres restriccions continuaran tal com es va anunciar la setmana passada. Hostaleria i oci nocturn es veuran obligats a tancar a les 00.30 hores i a partir de les 20.00 hores de la vesprada no es podrà comprar alcohol, una mesura que té com a objectiu reduir els botellons.

CASTELLÓ SUPERA LA MITJANA AUTONÒMICA DE CASOS ENTRE EL PERSONAL SANITARI

El sindicat CSIF ha denunciat l’augment creixent dels casos de contagi per coronavirus entre el personal sanitari que treballa en els diferents centres i hospitals de la província de Castelló. Una xifra que, segons reflecteixen les pròpies dades de Sanitat, no ha deixat d’augmentar durant aquesta pandèmia.

En concret, des de CSIF han explicat que “des que es van detectar els primers casos en les instal·lacions sanitàries de la província fins al passat 15 de juliol, han resultat infestats més de 1.100 professionals sanitaris castellonencs i, únicament en els últims 15 dies, aquests contagis s’han incrementat en 32, la qual cosa suposa un augment percentual del 3%”.

Per això, des del sindicat han reclamat al Consell “mesures urgents” per a revertir aquestes xifres i reforçar les plantilles davant la cinquena ona del coronavirus, amb la finalitat de garantir una millor atenció als pacients i un adequat seguiment dels casos positius i els seus contactes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari