Navarro pressuposta un milió d'euros per a generar oportunitats amb la reactivació agrària

La Regidoria de Transició Ecològica crea una nova estructura de l’àrea que permet reforçar l’execució de les seues polítiques

Navarro pressuposta un milió d'euros per a generar oportunitats amb la reactivació agrària
31/07/2021 -

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha pressupostat aquest any 1,1 milions d’euros per a impulsar transformacions que propicien una ciutat més verda i sostenible i generen noves oportunitats econòmiques en el context de recuperació postcovid. Per això, ha planificat polítiques per a ajudar a la reactivació agrària, recuperar espais naturals degradats de la Marjaleria, millorar la qualitat ambiental i de l’aire i el servei de proveïment d’aigua potable.

“El pressupost d’enguany coincideix amb la creació de l’estructura administrativa de l’àrea de Transició Ecològica, un canvi que respon a l’organigrama polític de l’Acord de Fadrell que ens permetrà reforçar les polítiques que portem dissenyant des de fa dos anys. Una proposta transcendental que ens ajudarà a preparar projectes per a captar fons de la Unió Europea vinculats a l’adaptació a la transició ecològica”, ha subratllat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

En matèria agrària, el pressupost dibuixa “el finançament necessari“, continua el regidor, per a impulsar el Pla de Reactivació Agrària, que contempla intervencions en la cadena agroalimentària de producció, distribució i comercialització. Una consignació de 150.000 euros, dels quals 80.00 estan vinculats a la constitució d’un ens gestor que dinamitze la figura del Parc Agrari, una figura jurídica prevista per a recuperar i activar camps abandonats mitjançant la cessió de terres. També hi  ha 30.000 euros per a subvencions per a modernitzar el sector.

Així mateix, Transició Ecològica incideix en la transició energètica, amb una partida per a la redacció del Pla d’Acció pel Clima i l’Energia, un compromís de municipis de la Unió Europea per reduir un 55% les emissions de C02 en 2030. També aposta per fomentar la rehabilitació a través de la signatura d’un conveni amb el col·legi d’arquitectes.

En qualitat ambiental, destacar 20.000 euros per a elaborar la primera estratègia de biodiversitat municipal i 20.000 per a la redacció del Pla de Qualitat de l’Aire.

En conservació del territori, la regidoria ha pressupostat inversions les Rutes de l’Aigua, el projecte de regeneració i posada en valor d’espais degradats de la Marjaleria.

Per últim, Transició Ecològica ha consignat 210.000 en la gestió integral de l’aigua, ressaltant 95.000 en un pla de millores i 20.0000 per a la confecció d’un estudi que millore el servei de proveïment de l’aigua potable.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari