El nou Centre de Salut "Sequiol" de Castelló obrirà el pròxim hivern

L'alcaldessa ha visitat juntament amb Carlos Mazón i Marta Barrachina les obres d'esta nova infraestructura sanitària

Guardar

Visita institucional a les obres del nou centre de salut Sequiol
Visita institucional a les obres del nou centre de salut Sequiol

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha visitat aquest matí al costat del president de la Generalitat i el conseller de Sanitat , Marciano Gómez, les obres del nou Centre de Salut ‘Sequiol’. Una visita en la qual també han estat presents la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, la delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat, així com altres responsables de l'àmbit sanitari.

Carrasco ha mostrat la seua satisfacció per la pròxima obertura d'aquest recurs sanitari, “ja que la sanitat de Castelló estava en l'UCI i m'alegre moltíssim de les mesures que s'estan prenent. Tenim un president, un conseller i un equip compromés amb la sanitat pública castellonenca i això és el que necessitem”.

Carrasco ha subratllat també que “l'obertura d’aquest centre no sols descongestionarà, cosa que era molt necessària, el centre de ‘El Palleter’, que estava atenent e entre 9.000 i 10.000 o SIPs de més. Un centre aquest on hi havia llargues cues d'espera per a ser atesos. Però també descongestionem l'atenció primària en el centre de Castelló. Fem possible una sanitat pròxima, al costat de casa. Aquesta és una zona cèntrica amb una població envellida, que atenia molta gent gran, per tant és gent gran que necessita eixa proximitat de la sanitat, eixa proximitat i que els atenguen amb la grandíssima professionalitat de tot l'equip dels metges que els atenguen amb cor i al costat de casa.

“Aquesta nova apertura ajudarà també a descongestionar les urgències”, ha afegit.

Nou Hospital General

La primera edila ha apuntat que “Castelló està d'enhorabona no sols amb l'obertura d'aquest centre de ‘Sequiol’ sinó també perquè necessitem un nou Hospital General i ha hagut de vindre el govern del canvi perquè eixe Hospital General prompte siga una realitat. Ho necessitem amb urgència i jo crec que tot l'equip està compromés”.

Carrasco ha recordat que amb l'anterior govern “ni tan sols estaven adquirits els terrenys necessaris per a la seua construcció. I estem ara encara col·laborant entre ajuntament i conselleria, negociant terrenys per a haver d'expropiar el mínim. Hi havia una maqueta i molt anunci electoral però cap realitat. Ara hi ha un pla director, hi ha un pla funcional, hi ha un anunci, hi ha pressupost, hi ha 13 milions d'euros per a eixe projecte que és el que necessita la nostra ciutat. Així que estem molt satisfets”.

Destacats