Les obres del Corredor Mediterrani modifiquen els horaris de rodalia València-Castelló durant l'estiu

Durant els treballs el viatge en AVE Madrid-Castelló augmentarà entre 18 i 26 minuts més i la Línia C-6 tindrà 26 serveis menys diaris

Les obres del Corredor Mediterrani modifiquen els horaris de rodalia València-Castelló durant l'estiu
05/07/2021 -

El passat 26 de juny, Adif va donar inici als treballs perquè el Corredor Mediterrani siga una realitat. És per això que durant aquest estiu es realitzaran una sèrie d’actuacions en les estacions de Borriana i Massalfassar, i en el túnel de Serradora del barri del Cabanyal (València), les obres del qual corresponen a la implicació d’un tercer carril en el tram València-Castelló.

En aquest sentit, Renfe ha adaptat la seua oferta i ha modificat els horaris dels trens de Rodalia de la línia C-6 que circulen entre València i Castelló, des del 26 de juny i fins al 31 d’agost, amb una reducció de 26 serveis, 13 per sentit, ja que anteriorment l’oferta era de 79 freqüències diàries i ara passa a 53.

Segons va explicar el gerent de l’àrea de servei públic en la Comunitat, Murcia i Aragon, José Luis Gil, a l’estiu aquest servei ja comporta aquesta reducció, però, no obstant això, “per a compensar s’utilitzaran els trens de rodalia amb major capacitat en la citada línia fins a la finalització de les obres”.

Les obres que es van iniciar divendres passat 25 de juny a les 23.50 hores, tenen prevista la seua finalització a les 23.50 hores del dimarts 31 d’agost, just abans de la setmana de Falles. Es desenvoluparan en dues fases, primer en una de les vies i, una vegada concloses, en l’altra, amb la finalitat de reduir al màxim les afectacions al trànsit. També s’instal·laran aïlladors preparats per a implantar l’electrificació a 25kv.

L’objectiu és millorar les prestacions per als viatgers en ample estàndard, ja que, quan acaben definitivament els treballs i s’incorpore el tercer carril, es disposarà de més vies per les quals circular tant en ample convencional (1.668 mm) com en ample estàndard (1.435 mm) i l’AVE València-Castelló ja no tindria una sola via disponible, amb el que no serà tan sensible a les afeccions que puguen sorgir. A més, en un futur pròxim permetran els trànsits de mercaderies en ample estàndard des d’o cap a Europa.

En aquest punt, Boira ha assenyalat que tota l’actuació del tercer fil està prevista per a l’any 2022, tal com ja va avançar el ministre Ábalos, i el comissionat espera que “aquesta línia estiga adaptada amb totes aquestes millores i tindrem damunt de la taula la doble plataforma que, en aqueix moment, el Ministeri presentarà a través de l’estudi informatiu, i que parlarà ja del nou horitzó que serà la nova plataforma entre València-Castelló”.

Quant a les obres en les estacions de Borriana i Massalfassar, Boira ha explicat que els treballs permetran andanes de 750 metres per a aquesta mena de trens llargs. I ha avançat que espera que tindre adaptats per a l’any 2025 més de 50 andanes des d’Alacant.

Segons Boira, si un tren pot mesurar 750 metres, la seua capacitat de competir millora un 14,97%, és a dir, que circular amb trens d’aquesta grandària representa un estalvi per a l’activitat ferroviària de quasi un 15%. D’aquesta manera, la inversió que requereix aquesta actuació reportaria un benefici d’un 111%, ha ressaltat.

No obstant això, no totes les línies es veuran afectades, ja que els serveis de Mitjana distància en les relacions València-Barcelona, València-Tortosa i València-Teruel-Zaragoza es mantindrà íntegrament, i tampoc es veuran afectats els horaris ni l’oferta de rodalia en la línia C-5 de València-Sagunt-Caudiel.

D’altra banda, amb motiu de les obres que Adif realitza a Massalfassar, està suspesa la parada comercial en aquesta estació per a tots els trens que tenen origen València i destinació Castelló fins al mes de setembre.

L’oferta dels serveis de Llarga Distància: Intercity i Alvia que uneixen Madrid i la província de Castelló (amb origen i destinació (Orpesa i Vinaròs), així com els trens del Corredor Mediterrani: Euromed i Intercity, entre València i Barcelona, es manté sense cap alteració.

Durant la segona fase de les obres, entre el 31 de juliol i el 31 d’agost, els quatre serveis AVE, Madrid-Castelló, dos per sentit, es realitzaran amb un tren d’ample variable de la sèrie 120, amb la finalitat de garantir la circulació directa fins a destí, sense transbords entre València i Castelló durant la realització de les obres.

Aquests canvis suposen una modificació puntual en els horaris d’eixida i una variació en el temps de viatge, amb un increment entre 18, 23 i 26 minuts en relació amb el servei habitual.

La informació completa sobre horaris i freqüències es pot consultar en els telèfons 963 357 400 i 963 357 440, així com en la pàgina web de Renfe, www.renfe.com.

Els clients podran informar-se també a través de tots els canals d’assistència al viatger de Renfe: megafonia i cartells informatius en trens i estacions, així com en el perfil de twitter @CercaniasVLC. Els usuaris també podran informar-se en la web d’Adif (www.adif.es), @infoAdif i a través de l’app ‘Adif en el teu mòbil’.

Els treballs perquè el Corredor Mediterrani siga una realitat avançaran aquest estiu amb una sèrie d’actuacions en el túnel de Serradora del barri del Cabanyal (València), corresponents a les d’implantació del tercer carril en el tram València-Castelló, i altres treballs en les estacions de Borriana i Massalfassar.

ELS BITLLETS SERAN VÀLIDS PER A RODALIA I MITJANA DISTÀNCIA

Durant aquest període de temps i amb la finalitat de facilitar les oportunitats de viatge, els títols de rodalia seran vàlids per a poder viatjar als trens de Mitjana distància. Es permetrà l’accés als viatgers amb títol de transport de Rodalia a tots els serveis de Mitjana distància que circularan entre València, Sagunt i Castelló.

A més, a alguns d’ells se’ls ha incorporat parades en algunes estacions del tram afectat, per a afavorir el trànsit de Rodalia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari