Les platges de Castelló acolliran tallers infantils per a conscienciar sobre la cura de l'ecosistema marítim

Els tallers tindran lloc tots els dissabtes del mes de juliol i estan dirigits a xiquets de 4 i 12 anys

Guardar

Imatge d'arxiu d'una activitat organitzada per la Regidoria de Medi Ambient a Castelló
Imatge d'arxiu d'una activitat organitzada per la Regidoria de Medi Ambient a Castelló

Fomentar la cura de l'ecosistema marí serà el principal objectiu dels tallers infantils que se celebraran durant el mes de juliol en les platges de la ciutat de Castelló. Una iniciativa que ha sigut organitzada per la Regidoria de Medi ambient i que està dirigida a xiquets i xiquetes de 4 i 12 anys.

Així ho ha anunciat l'edil de Medi ambient, Cristian Ramírez qui ha assenyalat que "la finalitat d'estes jornades mediambientals és que, des d'edats més primerenques, aprenguen la importància de preservar i cuidar les nostres platges, amb un enfocament divertit, didàctic i que convide a la participació".

En aquest sentit Ramírez ha remarcat la importància que es acomplesquen activitats didàctiques dirigides a xiquets i xiquetes per a conscienciar i educar en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) relacionats amb el medi ambient i en este cas, també sobre l'ecosistema marí, així com la vida dels ecosistemes terrestres.

Estes activitats tractaran aspectes com aprendre a conservar i utilitzar d'una manera adequada els oceans, mars i recursos marins per al desenvolupament sostenible.

"Amb una visió participativa, divertida i proactiva s'ha concebut esta iniciativa, ja que considerem que és la millor forma d'aconseguir que els xiquets descobrisquen, aprenguen i integren millor tots els conceptes que se'ls ensenyaran" afirma l'edil.

Concretament en els tallers s'abordaran els ODS 14, vida submarina, 13 Acció pel clima i 15 Vida en Ecosistemes Terrestres, per la qual cosa aprendran sobre les espècies marítimes i els bons comportaments que hem de seguir per a mantindre nets els nostres mars i platges.

Els tallers tindran lloc tots els dissabtes de juliol d'11 a 14 h i en ells podran participar tant els xiquets com les famílies per a obtenir la màxima implicació i entre tots entendre la importància de la cura mediambiental de les platges.

La programació
Les activitats començaran este dissabte 6 de juliol en la platja de la Pineda, al costat del punt d'informació turística tindrà lloc el taller coneixent la fauna marina en el qual es donaran a conéixer espècies de les nostres platges mitjançant un menory de jocs.

El dissabte 13 de juliol en la platja del Serradal al costat del punt de lectura s'explicarà què és el Cordó Dunar i les espècies que habiten en estos espais, així com els bons hàbits per a respectar-los.

El dissabte 20 en el parc de la Pineda al costat de l'Aula de la Natura i la piscina el tema serà l'ecosistema de la pineda de Castelló amb les seues diferents espècies de pins i els seus esquirols.

Finalment, el dissabte 27 de juliol en la platja del Gurugú al costat del punt de lectura, es tractarà la importància de la posidònia per a l'oxigenació i la qualitat de l'aigua de les nostres platges així com la seua funció de reserva d'espècies marines.

Destacats