Puig confia a iniciar una desescalada "prudent" a partir del 6 de setembre

El president destaca que aquesta setmana s’aconseguirà el 86,7% de la població a vacunar amb una dosi ja administrada i que el 71,4% comptarà amb la pauta completa

Puig confia a iniciar una desescalada "prudent" a partir del 6 de setembre
16/08/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que confia que, a partir del 6 de setembre, es puga iniciar “una desescalada el més prudent, conscient i robusta que siga possible” en la qual l’objectiu és donar la “màxima seguretat” per a l’inici de curs i també començar, si així ho permet l’evolució de la pandèmia, amb mesures d’obertura que permeten avançar cap a una “normalitat millorada”.

Així ho ha explicat durant la visita que ha realitzat a Vila-real al punt de vacunació habilitat en l’Estadi de la Ceràmica, on ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; l’alcalde de la localitat, José Benlloch, i el president del Vila-real CF, Fernando Roig, entre altres.

El president ha avançat que aquesta setmana s’aconseguirà el 71,4% de la població a vacunar en la Comunitat Valenciana amb la pauta completa i el 86,7%, amb la primera dosi ja administrada.

El responsable del Consell ha explicat que, amb les dates de vacunació atorgades aquesta setmana, s’ha culminat ja el procés de citació, excloent a les persones que han bloquejat aquestes setmanes per les seues vacances i a les quals no poden ser localitzades per no tindre els telèfons actualitzats.

Ximo Puig ha valorat també el bon ritme de vacunació que experimenta la província de Castelló, on s’ha superat ja el 70% de la població a vacunar amb la pauta completa i aquesta setmana finalitzarà amb un percentatge del 73,6% ja immunitzada.

D’acord amb les previsions per a aquesta setmana, està previst que s’administren 500.665 dosi, la qual cosa converteix a aquesta setmana en la segona amb major previsió de vacunes.

La vacunació es generalitzarà en el grup d’edat de 19 a 12 anys perquè l’alumnat inicie el curs havent rebut almenys una dosi.

En concret, 291.989 dosi (58%) es destinaran a persones de 19 a 12 anys i la resta anirà destinat a persones que no es van vacunar en el seu moment i a segones dosis de persones de la franja de 39-20 anys.

El gruix de vacunes d’aquesta setmana, un total de 404.838 dosi, torna a ser del laboratori Pfizer. A més, s’inocularan 94.100 dosi de Moderna, quasi totes per a la franja d’edat d’entre 19 i 12 anys. Així mateix, s’administraran 1.367 dosi d’AstraZeneca i 360 de Janssen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari