Ja es coneix quan s'anunciarà el nom de les Reines de les Festes de Castelló 2025

La regidora de Festes, Noelia Selma, confirma la data en la qual es revelarà el nom de les màximes representants de la Magdalena 2025

Guardar

La Reina de la Magdalena 2024, Lourdes Climent Moreno, i la Reina Infantil, Vega Torrejón Garrote. Imatge: Xisco Navarro
La Reina de la Magdalena 2024, Lourdes Climent Moreno, i la Reina Infantil, Vega Torrejón Garrote. Imatge: Xisco Navarro

El Patronat Municipal de Festes, que depén de l'Ajuntament de Castelló, ja ha revelat la data en la qual se sabrà el nom de les Reines de les Festes, les dos grans protagonistes de les celebracions de la Magdalena el pròxim any 2025. Així, i tal com ha anunciat la regidora de Festes, Noelia Selma, serà dijous que ve 25 de juliol quan es faça pública la identitat de les màximes representants.

Una de les principals novetats este any és que a l'anunci de les dues Reines s'avança un dia i es realitzarà durant la vesprada del dijous 25 de juliol, ja que abans es feia un divendres. Un acte que començarà amb la telefonada de l'alcaldessa a les dues elegides i que seguirà amb "una recepció oficial en l'Ajuntament per part de l'alcaldessa de la ciutat, la regidora de Festes, així com les màximes autoritats festeres i la resta de la corporació municipal", ha detallat la regidora de l'àrea.

Selma, que també exercix com a presidenta del Patronat Municipal de Festes, ha informat que en la reunió que el Consell Rector del Patronat tindrà demà divendres, se sotmetrà a votació per a la seua aprovació les noves bases que regularan el procediment per a l'elecció de les màximes representants festives, Reines i Corts d'Honor de 2025".

La alcaldesa Begoña Carrasco y la concejala de Fiestas Noelia Selma
L'alcaldessa Begoña Carrasco i la regidora de Festes Noelia Selma

Requisits per a presentar una candidatura

El títol de 'Reina de les Festes' o 'Dama de la ciutat', tant en la seua variant adulta com a infantil, són uns dels més importants dins de la festivitat de la Magdalena de la capital castellonenca. És per això que per a poder presentar una candidatura s'han de complir una sèrie de requisits que s'estipulen en les bases aprovades del Patronat Municipal de Festes.

En concret, en esta normativa s'estipula que en el cas de les majors, les dones que es presenten han de tindre entre 18 i 35 anys, ser veïnes de Castelló de la Plana i estar empadronades en la ciutat; i, a més, l'aspirant ha d'estar vinculada, o haver-ho estat en el passat, a les festes de la Magdalena i haver desenvolupat el càrrec de Padrina de Gaiata.

Així mateix, la regidora també ha subratllat que "en el cas de la Reina de les Festes o Dama de la Ciutat infantils, podrà ser qualsevol xiqueta que el dia de l'elecció siga veïna de Castelló de la Plana (empadronada en el municipi) que, en el moment de l'elecció, tinga entre 8 i 11 anys i que estiga o haja estat vinculada a les Festes, i haja exercit el càrrec de Padrina de Gaiata".

 

 

Destacats