Ramírez: “El centre de Castelló tindrà, per primera vegada, un Espai Jove en el Menador”

El regidor de Joventut presenta la programació per a joves d'entre 12 i 30 anys durant el pròxim trimestre

Guardar

cristian ramirez concejal juventud castellon
cristian ramirez concejal juventud castellon
En una aposta del Govern Municipal per a enfortir el vincle entre els joves i Castelló, Cristian Ramírez, regidor de Joventut, ha anunciat la creació d'un nou espai jove en el Menador Espai Cultural. Este anunci s'ha realitzat durant la presentació de la programació per a joves d'entre 12 i 30 anys durant el trimestre vinent."Després d'anys sense comptar amb un lloc similar al Casal Jove del Grau en el centre de Castelló, hem complit i la nostra ciutat en tindrà un en l'Espai Cultural Menador", ha declarat. Este nou espai "estarà dedicat a promoure la participació activa dels joves, mitjançant la realització de diverses activitats", ha afegit.En este sentit, ha destacat que "en lloc de tindre una activitat diferent cada dia, s'ha optat per organitzar-les de manera setmanal. Esta estructura permet als joves conéixer per endavant les activitats programades, la qual cosa facilita la seua participació segons els seus interessos i disponibilitat".Per a avaluar la viabilitat i el funcionament de l'espai, es durà a terme un període de prova de dos mesos. "L'objectiu final és establir un espai fix exclusiu per a adolescents, on puguen interactuar amb gent que compartix interessos similars, sense haver de compartir-lo amb altres grups, promovent així la responsabilitat i el sentit de pertinença", ha esmentat.L'espai jove del Menador estarà obert entre maig i juny, de dimecres a divendres, de 17:00 a 20:00 hores. "Si l'acolliment és bon, es preveu la reobertura a partir de setembre", ha afegit.

#Ruta1630

Una altra de les propostes és la #Ruta1630 que respon a les necessitats de la població jove del municipi "amb una àmplia oferta d'activitats per a tots els gustos on podran gaudir del seu oci i temps lliure els divendres a la vesprada i dissabtes amb activitats lúdiques, recreatives, esportives i aquàtiques, tallers artístics i creatius i els diumenges al matí, tindran activitats esportives, com: Pàdel, Jumping en llits elàstics i circuit Multiaventura, entre altres", ha assegurat l'edil.En aquest sentit, Ramírez ha defensat que esta programació: "Representarà una alternativa d'oci alternatiu i educatiu que canviarà l'oferta d'oci convencional de la població juvenil de Castelló".Així mateix, ha recordat el programa Influenciadors Juvenils, emmarcat en el programa de Corresponsals de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), que "servix com a nexe d'unió entre els joves i adolescents de la ciutat amb l'administració", ha conclòs el responsable de l'àrea de Joventut.El programa va començar diumenge passat 21 d'abril fins diumenge que ve 9 de juny. Tots els joves que vulguen participar en estes activitats poden inscriure's en la pàgina web del programa www.ruta1630.es

Espai Jove Grau

Cal recordar que esta programació se suma a la ja existent en 'espai jove del Grau', que es realitza de dilluns a divendres de 17:00 a 20:00 hores en el Casal Jove. Es poden trobar activitats d'oci educatiu per a adolescents d'entre 12 i 17 anys.
Destacats