Sales: "Continuem apostant pel bilingüisme a Castelló, per sumar i no dividir"

El portaveu municipal apunta que el Govern "esperarà que el procés de la recuperació del doble topònim Castelló / Castelló seguisca el seu curs"

Guardar

Vicent Sales, portaveu del Govern de l'Ajuntament de Castelló
Vicent Sales, portaveu del Govern de l'Ajuntament de Castelló

El regidor portaveu de l'equip de govern, Vicent Sales, s'ha referit hui al procés de recuperació del doble topònim Castelló de la Plana/ Castelló de la Plana que està impulsant l'Ajuntament de Castelló. "Des de l'equip de govern comencem la tramitació d'este expedient complint amb un compromís electoral i amb la paraula donada a la ciutadania que ens reclamava també recuperar el doble topònim tant en valencià com en castellà, tal com s'ha fet històricament tant per la gent que ve de fora de la nostra ciutat com pels mateixos castellonencs, de manera indistinta i sense cap mena de conflicte", ha apuntat.

Respecte a l'informe que ha d'emetre l'Acadèmia Valenciana de la Llengua sobre este tema, l'edil ha mostrat el "total respecte als dictàmens que pren este òrgan normatiu", al mateix temps que ha posat l'accent que "des de l'equip de govern es defensarà sempre mantindre el nom històric i tradicional de Castelló de la Plana", al qual es vol sumar, com fins a 2019, el topònim en castellà Castelló de la Plana, que també compta amb una enorme tradició històrica, cultural i lingüística".

"Ho fem en llaures a reforçar aqueixa llibertat, aqueixa concòrdia que habita a Castelló i que els seus habitants tenen en la seua voluntat de poder utilitzar, de manera indistinta, bé la terminologia Castelló o Castelló", ha assegurat.

En este sentit, Sales ha posat l'accent que "l'expedient té encara molt recorregut i arribarem fins al final defensant els acords pel màxim òrgan de representació municipal en el Ple del passat mes de juliol, defensant l'autonomia local. Un acord que aposta per recuperar la normalitat del doble topònim que es va fixar en 1982 i que va ser eliminat en 2019, de manera totalment arbitrària i sense cap intenció més que crear divisió en una societat castellonenca, que sempre ha portat a gala el bilingüisme com un dels principals senyals d'identitat de la nostra ciutat".

Per al regidor "comptar amb el doble topònim és assegurar la riquesa patrimonial que suposa del topònim en valencià i salvaguardar també la denominació històrica en castellà, que ha sigut utilitzada des d'antic per a referir-se a la nostra ciutat de manera indistinta com Castelló o Castelló. Alguna cosa que han convertit socialistes i nacionalistes en un motiu de disputa i de divisió i que volem reparar amb la recuperació del doble topònim".

Destacats