Segona onada de fumigacions antimosquits al litoral castellonenc a l'agost

Garcia ha visitat la Marjaleria amb els representants dels col·lectius veïnals, els quals valoren positivament els tractaments extraordinaris

Guardar

310720 Garcia visita Marjaleria amb col·lectius veïnals
310720 Garcia visita Marjaleria amb col·lectius veïnals
El regidor de Neteja i Sanitat de Castelló, Ignasi Garcia, s'ha reunit amb els representants del col·lectius veïnals de la Marjaleria, una de les zones on més molèsties causen les plagues de mosquits. Els veïns han corroborat l'efectivitat de la primera fase de la campanya extraordinària de fumigacions portada a terme per l'Ajuntament durant el mes de juliol.A la vista dels bons resultats, Garcia ha assegurat la realització d'una segona ofensiva en el mes d'agost que també s'estendrà durant 10 jornades. «La novetat d'aquestes intervencions és que inclouen tractaments que ataquen les poblacions adultes amb fumigacions a primeres hores del dia que resulten molt eficients», ha informat l'edil.Així, els operaris del servei contractat pel consistori incidiran novament en els tractaments a una àrea de més de 20 hectàrees de la zona costanera de la ciutat. En l'anterior campanya van fumigar en 144 punts detectats com a conflictius, una planificació que serà revisada i actualitzada en els treballs d'aquesta segona onada de fumigacions contra els mosquits.El plantejament de la campanya extraordinària és l'aplicació de tractaments adulticides mitjançant un sistema de termonebulització entre les 6.00 i les 8.00 hores, quan les condicions ambientals són favorables. A partir d'eixe moment, comencen els tractaments larvicides amb polvorització manual. En ambdós casos, utilitzen insecticides biològics que actuen contra els insectes però que no afecten l'entorn.A més, i tal com fan durant tot l'estiu, els departaments de Sanitat de Castelló i Benicàssim coordinaran les actuacions en els camins limítrofs entre ambdues localitats per maximitzar els resultats de les respectives fumigacions.

Col·laboració ciutadana a les propietats privades

Garcia ha fet una crida a la col·laboració de la ciutadania per a contindre la plaga. El regidor ha recordat que «qualsevol quantitat d'aigua estancada, per xicoteta que siga, és un caldo de cultiu per a afavorir la proliferació dels mosquits», motiu pel qual demana que no es deixen recipients (com macetes o regadores) ni recintes (com basses de reg o piscines) abandonats i que els veïnat mantinga en bones condicions solars i terrenys.Cal destacar que el personal del servei no està autoritzat a accedir a les propietats privades i en aquests espais es poden generar focus que després s'expandiran a altres àrees i multiplicaran les molèsties ocasionades per la plaga. Si es detecten focus perillosos, es pot informar l'Ajuntament de Castelló al telèfon 010 o al correu electrònic sanidad@castello.es.
Destacats