Seguretat i Benestar Social de Castelló treballen en un protocol d'actuació per a casos d'emergència de persones sense llar

L'objectiu d'esta iniciativa és establir un procediment que proporcione garantia jurídica i un marc d'acció clar perquè la Policia Local i els tècnics de la regidoria de Benestar Social puguen actuar de la forma més eficaç possible

Guardar

Reunió per a crear el protocol d'ajuda a persones sense llar a Castelló
Reunió per a crear el protocol d'ajuda a persones sense llar a Castelló

L'Ajuntament de Castelló treballa en la creació d'un protocol d'actuació específic per a ajudar a les persones sense llar. El regidor de Seguretat i Emergències, Antonio Ortolá, i la regidora de Benestar Social, Maica Hurtado, s'han reunit amb els comandaments de la prefectura de Policia Local i amb tècnics de l'àrea de Benestar Social per a establir un protocol d'actuació en casos d'emergència que garantisca l'atenció adequada a persones en situació de carrer.

El principal objectiu d'esta iniciativa és establir un procediment que proporcione garantia jurídica i un marc d'acció clar perquè la Policia Local i els tècnics de Benestar Social puguen actuar de la forma més eficaç possible davant situacions d'emergència. En este sentit, la regidoria de Benestar Social s'encarregarà de desenvolupar el protocol, assegurant que el cos de seguretat municipal puga tindre accés a tots els recursos disponibles, com a allotjaments, albergs i telèfons de contactes per a emergències.

Un dels punts clau tractats en la reunió ha sigut la definició dels perfils de persones que podran acollir-se a estos recursos. Així mateix, cal destacar que el protocol contemplarà condicions específiques com l'edat, prioritzant a persones d'edat avançada i menors d'edat, i la situació familiar, considerant especialment la presència de menors.

La regidora de Benestar Social ha assenyalat que "les persones en situació de carrer necessiten l'assessorament adequat per a trobar solucions a la seua situació. Per això, la labor de la Policia Local resulta fonamental a l'hora de facilitar-los possibles alternatives, sobretot quan es troben en situacions d'emergència".

Per la seua banda, el regidor de Seguretat ha indicat que "anem a treballar en estreta coordinació amb la regidoria de Benestar Social per a millorar la seguretat de la nostra ciutat i oferir una alternativa a aquelles persones que, pel motiu que siga, es troben en situació de carrer. L'objectiu de la Policia Local serà ajudar en tot el possible perquè puguen rebre l'atenció que necessiten en moments d'emergència i indicar-los el procediment adequat perquè puguen acudir als albergs municipals".

Destacats