Avancen la vacunació de persones entre 20 i 29 anys a la primera setmana d'agost

Puig anuncia 210.000 segones dosis d’AstraZeneca per als de 60-65 anys i la contractació de 450 rastrejadors

Avancen la vacunació de persones entre 20 i 29 anys a la primera setmana d'agost
08/07/2021 -

Els joves valencians d’entre 20 i 29 anys podran vacunar-se en la primera setmana d’agost en lloc de la segona, segons ha informat la Generalitat Valenciana, qui ha anunciat que els de 30 a 39 anys hauran rebut almenys una dosi a la fi de juliol i tots els de la franja més nombrosa (40-49) tindran aquesta setmana almenys la primera dosi.

A més, entre aquesta setmana i la que ve s’administraran les 210.000 dosis d’AstraZeneca pendents per a les persones d’entre 60 i 65 anys, segons ha anunciat aquest dijous el president, Ximo Puig, en la sessió de control de les Corts, abans de la taula interdepartamental COVID per a acordar les noves mesures davant l’augment de contagis.

Puig ha demanat als joves que no abaixen la guàrdia i facen “un esforç final pel bé de tots i també pel seu” fins que estiguen immunitzats, ja que ara concentren la majoria de contagis. “Estem prop del final, però el virus segueix ací fora”, ha recordat, i s’ha compromés a continuar intensificant el procés de vacunació.

“Gràcies a la prioritat que fixem per a vacunar per franges de risc, de major a menor edat, hui no tenim a cap major de 75 anys en UCI, que són els que major taxa de mortalitat tenen”, ha destacat. També ha comparat les xifres actuals d’hospitalitzats (243) amb les de gener (4.777) i les d’UCI ocupades (25 enfront de 670).

Actualment, ha ressaltat, el 61,6% de valencians a vacunar, quasi 2,8 milions, té almenys una dosi, mentre quasi un de cada dos ha rebut la pauta completa. Ha augurat a més que aquesta setmana s’aconseguiran els cinc milions de vacunes administrades en la Comunitat.

El president també ha garantit que seguirà l'”enfortiment” del sistema sanitari i la seua adaptació a l’evolució de la pandèmia, mitjançant la contractació de 450 rastrejadors per a reforçar el seguiment dels casos i alleujar la càrrega de treball dels equips d’atenció primària. A aquests professionals s’incorporaran 50 rastrejadors de l’Exèrcit

Al mateix temps es preveuen fixar dispositius centralitzats de testatge per a descongestionar els centres de salut, recursos als quals se sumen els 7.300 nous contractes del pla de vacances i de reforç d’estiu amb quasi 2.000 d’ells destinats als ambulatoris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari