Així pots sol·licitar viatjar gratis en el TRAM de Castelló si tens menys de 30 anys

La Generalitat recorda que el descompte addicional del 30% continua vigent per a la resta de persones usuàries

Així pots sol·licitar viatjar gratis en el TRAM de Castelló si tens menys de 30 anys

Els joves menors de 30 anys podran viatjar gratis en el TRAM de Castelló entre el 9 d’octubre i el 15 de gener de 2023. Un servei que s’estén també a Metrovalencia, Metrobús, EMT i TRAM d’Alacant, per la qual cosa afecta a tota la xarxa de transport públic de la Generalitat Valenciana.

Es tracta d’una mesura pionera des que va començar l’any amb l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible, alleujar les despeses de la ciutadania i combatre els efectes de la inflació. A això se suma el finançament del 50% del transport urbà gratuït del mateix col·lectiu als ajuntaments que se sumen a aquests objectius, tal com ha recordat la Generalitat Valenciana.

“La mesura anunciada pel president Ximo Puig – durant el Debat de Política General de la Comunitat Valenciana del passat 27 de setembre – es dirigeix als joves i als menors per a ajudar a una part de la població que depén molt del transport públic en el seu dia a dia i alleujarà les butxaques de moltes famílies”, ha destacat Rebeca Torró, consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

“A més, és important recordar que es complementa amb totes les polítiques d’estalvi en el transport impulsades per la Generalitat, com el 50% aplicat amb SUMA, la reducció de zones del TRAM o el 30% addicional de descompte addicional, mesures que ens fan el transport públic més econòmic d’Espanya i que tenen una afecció directa en tota la població”, ha assenyalat la consellera.

La targeta a Castelló

L’Abonament Temporal Jove Gratuït és unipersonal, vàlid per a viatjar per les zones ABC de Metrovalencia i de MetroBús, sense límit de viatges, fins al 15 de gener de 2023. També és vàlid per a EMT, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló i autobusos urbans que se sumen a la iniciativa.

El títol es carrega en una targeta anònima de cartó, però és personal i intransferible atés que ha d’anar associada a un document d’identitat, DNI, NIE o passaport. El títol i el suport de cartó són gratuïts.

Tots els i les usuàries que vulguen viatjar gratis hauran de tindre aquesta nova targeta temporal, independentment que compten amb una altra mena d’abonament personalitzat. Per a sol·licitar la targeta tan sols serà necessari el DNI, amb el qual s’acreditarà l’edat del sol·licitant.

On sol·licitar l’abonament a Castelló

Si eres menor de 30 anys i vols sol·licitar l’Abonament Temporal Jove Gratuït a Castelló, s’ha de sol·licitar cita prèvia.

El tràmit de cita prèvia per a l’obtenció de l’Abonament Temporal Jove Gratuït facilita primerament un número de torn i una data de sol·licitud. A partir del dia 17 d’octubre estarà disponible en aquestes mateixes pàgines la inscripció a la cita prèvia per a obtindre el títol. En aquest segon pas se selecciona el centre o estació de recollida, el dia i l’hora de la cita presencial. Per a la recollida de l’Abonament Temporal Jove Gratuït cal presentar el document identificatiu i el resguard de la cita (impresa o digital).

En el cas dels i les castellonenques es podran acostar de manera presencial a l’oficina situada al carrer Carcaixent, 1.

Aquesta solució s’ha pres per part d’FGV en col·laboració amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació i Comunicacions, on s’ha treballat per a respondre a la gran demanda que ha originat la posada en servei d’aquest abonament, del qual poden beneficiara més d’1,5 milions de persones en la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari